FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
1. Januar - Nytårsdag

Slip glæden løs


 

Luk. 15,32: ”Men nu burde vi feste og være glade, for din bror her var død, men er blevet levende igen, han var fortabt, men er blevet fundet.”

 

Her ved årets begyndelse er der god grund til at takke for året, der svandt og sige tak for livet, der får lov til at fortsætte, som en kendt forfatter måtte sige på sengekanten hver morgen: ”Tak, Gud, at jeg er her endnu.”

 

Vi må samtidig bede om Guds omsorg, vejledning og inspiration for de kommende dage og så lade ordene fra profeten om at ”øse vand med glæde af frelsens kilder” være gældende hver eneste dag. For det er ved at læse i bibelen, vi oplever Guds nærhed. Guds ord formidler altid Guds nærhed.

 

Guds nærhed møder vi på en helt særlig måde ud fra Luk.15, hvorfra bibelverset til i dag er hentet.

Jesus fortæller her tre lignelser, som alle handler om det genfundne og glæden derved.

Den første lignelse handler om den gode hyrde, der kun er interesseret i at finde det mistede får. Da fåret er fundet, melder han det til naboer og venner og opfordrer dem til at deltage i glæden. Den næste lignelse handler om en tabt mønt, og også her bliver fundet fejret sammen med andre.

 

Den tredje lignelse er en ren fuldtræffer. Det er lignelsen om den fortabte søn, eller som nogen ynder at kalde den ”Den genfundne søn”. Her får Jesus understreget kærlighedens enorme rækkevidde, at den kan nå det mest forhutlede og forsømte menneske. Den fortabte søn vender hjem og bliver omsluttet af kærlighed. ”Mens han endnu var langt borte, så hans far ham og han fik medynk med ham og løb hen og faldt ham om halsen og kyssede ham.” Ja, sådan er kærlighedens inderste væsen. Den viser omsorg og barmhjertighed, selv om man allermindst fortjener det.

 

Nu skal glæden slippes løs, for den yngste søn er vendt tilbage fra en kold omgangskreds, hvor den materielle verden betød alt. Han får festtøjet på og alle på gården deltager i festen, undtagen én – og det er den ældste søn, som bliver vred over alt det postyr, der er omkring broderen. Han bliver tilbudt at tage del i glæden, men tilsyneladende er bitterheden så fasttømret hos ham, at hverken tilgivelse, forsoning eller almindelig høflighed formår noget.

 

Den yngste søn står med tomme hænder, og det er som regel de tomme hænder, der lettest kan tage imod. Den, der har nået bunden af sig selv. Han tager imod tilgivelse, kærlighed og fest og oplever det gamle profetord, der siger: ”Han glæder sig over dig med fryd. Han fryder sig over dig med jubel som på festens dag.” Zef.3,17

 

Den ældste bror derimod har knyttede hænder for at holde fast på alt det, han havde, nemlig bitterhed og en såret stolthed. Knyttede hænder har svært ved at tage imod. De forbliver som regel lukkede på grund af snæversind, forstokkethed og fornærmethed. Så måske skulle man kalde den ældste bror for ”Den fortabte søn”, og den yngste bror for ”Den genfundne søn”.

 

Lad os som kristne fryde os og springe højt af glæde! Ja, lad os alle vidt om land med liv og lyst nu kvæde! For Gud, så god som han er stærk, har gjort et herligt underværk, betalt i dyre domme.”


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Lift up your hands

Worship lovsang til opmuntring sunget af den gudsbenådede filippinske sanger Gary ValencianoService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002