FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
10. januar


Bøn er en mægtigt virkende kraft


 

Jak.5,16: ”En retfærdigs bøn har en mægtigt virkende kraft”.

 

Ovennævnte bibelvers er et godt ord at standse op ved i hverdagens strid. Ordet har betydet meget for mig i vanskelige situationer. Får man fat i dets rette betydning, er det et godt hvilested for en urolig sjæl, et godt kontaktpunkt til den evige Gud.

 

En uvant bibellæser kunne studse over ordene ”en retfærdigs bøn”, for hvornår er man retfærdig nok til, at bønnen kan blive kraftfuld og effektiv? Men heldigvis er det ikke os, der skal præstere en retfærdighed. Den bliver givet os uforskyldt ved troen på Jesu stedfortrædende død. Det er Jesus, der er retfærdig, og helt ufortjent giver han os en retfærdighedsdragt, som vi kan gå rundt i. Det er med denne baggrund løftet skal forstås.

 

Iklædt Jesu retfærdighedsdragt bliver bønnen og forbønnen et solidt kontaktpunkt til de himmelske resurser.

 

Jeg har hørt missionærer fortælle om oplevelser fra missionsmarken. En god missionærven fortalte mig en dag, at der i Afrika kan være knas på mange ledninger, på telefon og radio, men ledningen op til Gud er altid fri. Uden forbøn turde han slet ikke være derude i det fremmede. Missionæren bruger bønnen som sit vigtige kontaktpunkt til Gud

 

Måtte vi også udnytte den store kraftkilde, som bøn er. Vi har lov til at udøse vort hjerte til Gud og så regne med, at ethvert suk og enhver forbøn bliver registreret af ham, som har lagt bønnen ned i vort hjerte. Læs bibelverset til Dagens Ord Andagten endnu engang og sig Gud tak for det rige løfte.

 

Gud hører bønner i dag som før.

bønnen er nøglen til nådens dør.

Bønnen kan smelte selv is og sne,

glem derfor ikke at be'.

Kor:

Dybere ind i bønnen, fylde den må dit sind.

Skal du fremgang få, må I bøn du gå

dybere, dybere ind.1. Sam. 23,16: “Jonatan tog ud til David i Horesj og styrkede hans kraft i Gud.

 

I dette bibelvers har vi et af bibelens smukke udtryk, når det gælder om at sætte nyt mod i et andet menneske. David befinder sig ude i ørkenen på flugt fra svigerfaderen Saul. Et par vers forinden står der: “Saul efterstræbte ham hele tiden, men Gud gav ham ikke i hans hånd.” Jonatan opsøger David og siger: “Du skal ikke være bange, for min Sauls hånd kan ikke nå dig. Du bliver konge over Israel.”

 

Hvorfor er det nu Jonatan og ikke nogle af Davids brødre, der tager beslutningen om at tage ud i ørkenen for at opmuntre deres lillebror? De havde utvivlsomt ikke troens blik, men det havde Jonatan. I 1. Sam. kap. 14 læser vi om en af Jonatans bedrifter. Filistrene rykker som sædvanlig frem imod israelitterne, men de fleste er lamslået. Kong Saul sidder under et granatæbletræ, og selv om han har 600 krigere omkring sig, kan han ikke beslutte sig.

 

Hos Saul var der temmelig langt fra tanke til handling. Men det er der ikke hos Jonatan. Uden at sige noget til sin far tager han af sted med sin væbner for at slå en en overlegen fjende. Men Jonatan er bevæbnet til tænderne (munden). Jonatan siger et troens ord, som flytter noget: “Kom, lad os gå over til forposten hos disse uomskårne mennesker. Måske vil Herren hjælpe os, for der er intet, der hindrer Herren i at give sejr, uanset om vi er mange eller få”.

 

Våbendrageren er en af den trofaste slags, så han "griber" dette troens ord og følger efter, og med Guds hjælp slår de fjenden ..... Ja, vi skal næsten lige have de par vers med, der beskriver dette troens mod: “Jonatan råbte: ´Følg med mig derop, for Herren har givet dem i Israels hånd. Så klatrede Jonatan derop på hænder og fødder - fulgt af sin våbendrager. Jonatan fældede filistrene, og våbendrageren kom bagefter og gav dem dødsstødet.” Sådan, færdigt arbejde. Derhjemme sad en skræmt Saul og vidste ikke, at troens mod hos andre havde skræmt en stor fjendehær fra vid og sans.

 

Se, det var denne troens mand, der besluttede sig for at opmuntre David i ørkenen. Lad os tage ved lære af ham, så vi også får blik for opmuntringens store betydning over for de mænd og kvinder, der har besluttet sig for at “stille sig i gabet for Guds åsyn”. Mennesker, som bliver misforstået, forfulgt, set ned på, men troens blik ser noget andet i disse mennesker. Troens blik ser et Guds barn, der blot ønsker at stå og gå i Guds vilje.

 

Så her er opfordringen: skriv et brev, skriv en mail, ta` telefonen, gå i forbøn, Ja, gør et eller andet med Guds hjælp, så du løfter et en medkristen op mod Guds trone.

 

Bøn:

Herre, hjælp du os med at få det troens blik,

som Jonatan havde over for David.

Giv du os fantasi og idéer til

opmuntringens store betydning.

                                        Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Du som har tændt millioner af stjerner

En helt unik lovsang sunget af fantastiske Lene Siel. Lyt og slap af. Man kommer nemt ind i "den fred der overgår enhver forstand".


 

 

 

Du, som har tændt
millioner af stjerner,
tænd i vort mørke
en tindrende tro.
Du er vort lys,
og du vogter og værner
os, så vi sover i tryghed og ro.

Tak for den lysende dag,
der er gået,
gaven til os,
dine hænder har rakt.
Tilgiv os det, som vi ikke fik nået,
tilgiv alt ondt, vi fik gjort eller sagt!

Tak for hver glæde,
der fyldte vort hjerte,
hver gang du gjorde
vort liv til en fest.
Hjælp os at bære
hver byrde, hver smerte,
du ved alene, hvad tjener os bedst.
Tak for de mennesker,
som blev vor støtte,
når vi fandt vejen
besværlig at gå.
Hjælp os i morgen
at hjælpe forknytte,
mød du os selv i de svage og små!

Du, som har tændt
millioner af stjerner,
mørket i verden
vil du byde trods.
Du er vor Far, den,
der vogter og værner,
lys i det mørke, som kommer fra os.
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002