FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
10. Januar

I hastLuk. 18,7-8: ”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte ret, dem, som råber til ham dag og nat, og skulle han ikke være langmodig over for dem? Jeg siger jer: Han skal skaffe dem ret i hast.”

 

Ovennævnte bibelvers er taget fra lignelsen om enken og den uretfærdige dommer. Jesus har det med at bruge sine lignelser som øjenåbnere. De fleste lignelser er så let forståelige, at det er en fryd, for hvem gider og beskæftige sig med tung teologi, der kun forstås af de få.

 

Lignelsen om enken og dommeren er en fuldtræffer. Selv et barn kan forstå Jesu ærinde med lignelsen. En enke, som har svært ved at klare sig, går direkte til en dommer med sine papirer. Hun mener, at hun har ret, men dommeren, som er ikke så lidt egoistisk, vil slet ikke tage sig af sagen.

 

Til sidst bliver enken så gal, at dommeren finder det ubehageligt, og for at blive fri for hendes plagerier - giver han op og skriver under, og enken får sin ret. Ja, selv om dommeren har en respektløs opførsel over for enken, han tror nemlig hverken på Gud eller mennesker, må han sørge for at retten kommer enken til gode.

 

Jesus griber dommerens svar og handlemåde og drager en direkte parallel til Gud, som er en retfærdig dommer. Når en egoistisk og ubehøvlet dommer kunne føre retten hurtigt i hus, kan Gud selvfølgelig gøre det med meget større slagkraft, for han er trods alt en retfærdig dommer. Det er da logik for perlehøns.

 

Jesu konklusion på historien er guld værd. Han siger uden at ryste på hånden nogle af de mest opbyggelige ord om bønhørelse:

 

”Skulle Gud så ikke skaffe sine udvalgte ret, dem, som råber til ham dag og nat, og skulle han ikke være langmodig over for dem? Jeg siger jer: Han skal skaffe dem ret i hast.”

 

Ordene er jo ikke til at tage fejl af. Vi kan udmærket satse på ordene, som indeholder den fulde sandhed. Jesus er jo fuld af nåde og sandhed, så ordene må tages efter pålydende. Han vil skaffe sine udvalgte ret, dem som råber på ham dag og nat. Og svaret vil komme drønhurtigt – nemlig i hast.

 

Jesus kunne nemt have udelukket den sidste sætning og så alligevel have været tydelig med sit budskab, men med den sidste sætning: ”Jeg siger jer: Han skal skaffe dem ret i hast,” har han for alvor investeret sin pålidelighed blandt sine tilhørere og os. Spørgsmålet er ikke om det er sandt, for det er det, men spørgsmålet er om, vi også tror på Jesu slutreplik, som kan feje al tvivl til side.

 

Bøn:

Herre, det er så stort et budskab, du fremkommer med

i lignelsen om enken og den uretfærdige dommer.

Du skærer det ud i pap, så vi alle kan forstå det.

Herre, du ønsker ikke, at vi med budskabet skal løbe panden mod en mur,

men tværtimod ønsker du, at vi skal springe over mure,

forløses og velsignes i overflod, for dit svar er undervejs.

                                                                        Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkFootprints In The Sand

med Leona LewisService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002