FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - Andagter
13. januar


Benådning fra øverste himmelske instans


 

Mark. Luk.22,61: ”Da vendte Herren sig om og så på Peter.”

 

Bibelverset til Dagens Ord er et herligt ord. Vi husker det jo så godt: Peters fornægtelse - hvordan Peter fornægtede Jesus tre gange i ypperstepræstens gård. Peter vidste ellers godt, hvad han troede på, men her glippede det. Han havde vandret med Jesus, oplevet hans nærvær og unikke næstekærlighed, men her ved bålet skærtorsdag aften blev fristelsen for stor – han nægtede at kende Jesus. Men så skete det forunderlige. Jesus mødte ham med et blik – og det var nok. Den store nåde skyllede ind over ham, så han på ny kunne rejse sit hoved og fortsætte sin mission. Nåden satte noget i gang.

 

Fra vor egne breddegrader har vi et godt eksempel med to kendte personer, som på hver sin måde oplevede en benådning fra højeste jordiske instans og højeste himmelske instans. Den ene person var Griffenfeld, som blev Frederik d. 3´ nærmeste rådgiver.(Ham fortæller jeg om i morgen). Den anden er den store russiske forfatter Dostojevskij, som vi vil standse op ved i dag.

 

Dostojevskij oplevede mere end de fleste på godt og ondt. Det onde oplevede han i forbindelse med en fingeret henrettelse, arrangeret af den russiske tsar, Nicolaj d.1. Dostojevskij var blevet beskyldt for at have taget del i en sammensværgelse, men ved nærmere undersøgelse fandt man ham uskyldig, men Nicolaj ville alligevel give ham samt andre uskyldige en kraftig forskrækkelse, og det lykkedes.

 

En præst skulle på henrettelsesdagen citere et ord af Paulus om ”at syndens løn er døden”, og en anden præst skulle give de dømte lov til at kysse et kors. Dernæst skulle de iføres ligklæder og bindes til en pæl. Der skulle lyde en ordre om skydning, og trommehvirvlerne skulle buldre, men til sidst skulle en kurér dukke op og råbe, at kejseren havde valgt benådningen.

 

Dostojevskij oplevede det hele og fik sit livs forskrækkelse. Ligskjorten gemte han som souvenir. Han glemte aldrig den uhyggelige oplevelse, som fik konsekvenser for hans liv. Han skrev til en bror: ”Aldrig har jeg ejet et så overvældende og sundt åndeligt liv i mig som netop nu. Nu vil mit liv ændres totalt, jeg vil fødes på ny. Jeg vil holde mit sind og hjerte rent. Jeg fødes på ny i den bedste mening.” –

 

Dostojevskij reddede livet, men kejseren gav ham dog alligevel et ophold i sibiriske fængsler gennem 4 år. Her læste han flittigt i Det nye Testamente og fandt frem til den reelle benådning fra Gud, den øverste himmelske instans.

 

Han formulerede sin egen trosbekendelse i forbindelse med sin omvendelse. En trosbekendelse, som er værd at lytte til: ”Inden i mig selv har jeg komponeret en trosbekendelse, hvori alt er klart og herligt for mig. Denne bekendelse er meget enkel… at tro, at der ikke findes noget mere smukt, mere dybt, mere sympatisk, mere rimeligt, mere mandigt og mere fuldkomment end Kristus. Og videre, hvis der skulle være nogen, der beviste for mig, ar Kristus ikke var sandheden, og det virkelig var en kendsgerning, at sandheden fandtes uden for Kristus, så ville jeg hellere forblive hos Kristus end hos sandheden.” 

 

Læs mere om emnet "benådning" i morgen.The Wonder Of Your Love

Hillsong musikvideo med subtitles / lyrics


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002