FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
14. februar

Gennembrud og sejr


 

1. Krøn. 14,8-11: ”Da filistrene hørte, at David var blevet salvet til konge over hele Israel, drog de alle op for at få fat på ham. Så snart David fik det at vide, gik han dem i møde. Samtidig var filistrene kommet og havde gjort indfald i Refaim-dalen. David spurgte Gud: ”Skal jeg drage op mod filistrene? Vil du give dem i min hånd?” Herren svarede: ”Drag op! Jeg vil give dem i din hånd” Så drog de op til Ba´al-Perasim, og dér slog David dem. Og han sagde: ”Ved min hånd er Gud brudt igennem mine fjender, som vand bryder igennem.” derfor kaldte man dette sted Ba'al-Perasim. *) Ba'al-Perasim betyder gennembrud.

 

Bibelverset til Dagens Ord Andagten er en tekst med et vigtigt indhold. Da filistrene erfarer, at David er salvet af Gud, rykker de ud for at bekæmpe ham.

Sådan er den åndelige lov også i dag. Er du salvet med Guds ånd, vil Djævelen gøre alt, hvad han formår for at fælde dig, og vi må ikke underkende ham, for han er en tusindkunstner.

David er klar over faren og spørger Gud til råds. Guds svar er enkelt og klart: ”Angrib filistrene og jeg vil sørge for, at du besejrer dem.” Og David følger opfordringen og går i krig.

Hans beslutsomhed og tro bliver ikke gjort til skamme. Der sker et gennembrud, som når vandmasserne vælter en dæmning. David vinder stort. For at mindes det, kalder David stedet for Ba´al-Perasim, som betyder gennembrud.

Vi har også brug for et gennembrud med det, som vi igen og igen går ind i vort lønkammer med. Vi er mange der beder til Gud og spørger ham til råds. Også i dag siger han: ”Strid troens gode strid”.

Heldigvis er vi bedre stillet end kong David, for vi tilhører en konge, som viste gennembrud påskemorgen. Da alle mørkets magter regnede med at have lukket munden på Jesus, brød han igennem samtlige mure, og ved Guds hjælp klarede han også dødens mur.
Det er Jesu Kristi gennembrud vi må fæste lid til, så vil vi erfare gennembrud i vore liv. For alt det, han gjorde, gjorde han for os. Da det stod allerværst til med prøvelser og lidelser, valgte han os. Han gik imod Djævelen med det ord, som kan fælde enhver magt. Lad os bide mærke i ordene som Lina Sandell har skrevet: ”På hans mindste vink må alle fjenderne til jorden falde.”

Giv aldrig op. Den, der går i en vinders fodspor, kan aldrig tabe. Trænger du til gennembrud på det åndelige plan, så find nogle relevante af Guds løfter i bibelen og bekend dem.

Skriv nogle bibelvers ned - eller print dem - i en størrelse der passer til din pung. Prøv at lære bibelvers uden ad. Sig dem højt  "bekend dem med din mund"  - fordi så taler du ind i den åndelige verden - og i Jesu navn skal løfterne blive en realitet for dig.

Husk at hele den åndelige verden bøjer sig i ærefrygt, når vi som kristne i Jesu Kristi navn bekender os til Gud og hans evige ord.

 Trænger du til gennembrud på det økonomiske plan, så giv. ”Giv - og I skal få. I skal få igen med samme mål, stort og rundhåndet og med ekstra top på. Det mål, I anvender over for andre, bliver det mål, som anvendes over for jer.” Luk.6,38.

Trænger du til gennembrud med dit vidnesbyrd? Husk Jesu opfordring til os alle: "Hvis nogen åbent og offentligt vedkender sig mig, vil jeg også åbent vedkende mig ham over for min Far i Himlen". Mattæus 10, 32. Det er en åndelig sandhed af betydning, at vi gør Gud glad, når vi bekender Jesus som Herre og Frelser. Som sidegevinst kan vi oven i købet forvente ekstraordinære velsignelser fra vores Far i Himlen.

Så brug anledningen næste gang, Gud minder dig om at vidne om, at Jesus er sandheden, livet og vejen. Han længes efter at udtrykke sig igennem dig - og på den måde så et korn i et andet menneske. Ja, det er måske sågar dig, der får glæden af at høste dette menneske til frelse. Det er tid for såvel såning som høst - og markerne er hvide til høst.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Send the fire

Musik: Stoneleigh - Lyrik: William BoothService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002