FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
14. juni
Lever du af tro

 

Hebr. 11,6: ”Men uden tro er det umuligt at have Guds velbehag; for den, der kommer til Gud, må tro, at han er til og lønner dem, der søger ham.”

 

Så er det ny Bibelland, Galleri Bibelland, tilhørende Indre Mission, kommet godt i gang. Jeg har allerede vist flere hundrede gæster rundt i de smukke, venlige og lyse lokaler, og mange har udtrykt stor begejstring over det, de har set, og det gælder både skulpturer og malerier.

 

Under en rundvisning oplever jeg tit, at en gæst ser noget i mine figurer, som jeg slet ikke har lagt mærke til. Jeg er så vant til at komme med de sædvanlige kommentarer, så det bliver som et forfriskende pust, når en gæst udtrykker sin egen tolkning.

 

I forbindelse med min sidste rundvisning oplevede jeg flere pudsige indslag. En mand sagde pludselig: ”Lever du af tro!” Det var nok meningen, han ville have spurgt om, jeg levede af at lave kunst, men på en eller anden måde fik han sin udtalelse fordrejet, så det fik en hel anden mening. Men jeg måtte jo ærligt svare ”ja” til, at jeg lever af tro, og vi slog begge en god latter op.

 

Senere stod vi over for skulpturen profeten, hvor jeg plejer, at sige, at her har vi Esajas eller Jeremias, der spekulerer over, hvad Gud vil. Det kunne også være en nulevende rabbi, som spekulerer over det fjendskab jøderne møder fra nabolandene, plejer jeg at føje til.

 

Men pludselig blev en gæst kommenterende. Hun var ikke rigtig tilfreds med min udlægning. ”Nej”, føjede hun til, ”jeg ser noget helt andet. Jeg ser en profet, som er blevet pålagt at sige noget profetisk, men det føles så svært at skulle sige det. Han ved, hvad fremtiden vil bringe, fordi Gud har sagt det til ham. Beskeden er lagt på hans skuldre, men hvorledes skal han få det sagt. Det viser skulpturen.”

 

Jeg måtte nikke anerkendende til hendes udsagn, for pludselig kunne jeg også se det i figuren. Profeten kender fremtiden, men spekulerer over, hvordan han skal få det sagt.

 

Den første replik: ”Lever du af tro!” passer jo også på ”profeten”, for han måtte i et og alt bevæge sig i troens verden for ikke at miste sin mission.

 

Åh jo, det har været svært for både en Jeremias og Jesus, der som profeter måtte fortælle om den kommende dom over Jerusalem. Budskabet fra Gud lå tungt på deres skuldre, men de fik det sagt.

 

For et par dage siden stod en tekniker og reparerede vores tyverialarm. Han tilhørte åbenbart de asatroende, for på ryggen af hans bluse stod under en tegning af Thors hammer: ”Min Gud er stærkere end din Gud”. Jeg blev noget paf over denne provokerende og levende reklamesøjle og fik desværre ikke sagt ham imod. Men ordene blev i grunden til mine, idet jeg kunne sige: ”Min Gud (Kristus) er stærkere en din Gud (Odin).” Godt at Kristus sejrede over både død, grav og djævel og opstod på tredjedagen. Tak og lov for det.

 

At tro, det er at lægge
sig ned ved korsets fod,
og begge arme strække
vor Herre Krist imod.


Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt herUge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
22 
 
 
23 
24 
25 
26 
 
 
 


Støt meget gerne

BIBELLANDS INTERNETMISSION

herunder også Dagens Ord.

Klik her og se websiden med forklaring.
Vision om
MISSION på INTERNETTET.
 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679

 MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002