FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
15. februar

Vi skal satse på troenStormen på søen. Vi må lære at stole på Jesus selv når / især når det stormer.

 

Mark. 4,40: ”Og han sagde til dem: `Hvorfor er I så bange? Hvorfor har I ikke tro?´”

 

Bibelverset herover stammer fra beretningen om ”Stormen på søen”. Jesus havde sagt, at de skulle over på den anden bred, men undervejs oplevede de, at bølgerne slog ind over båden, og frygten meldte sig hos disciplene. Selv lå Jesus trygt i bagstavnen og sov, hvorimod disciplene i deres frygt lod hver eneste bølge være undergangsbølgen.

 

Fuld af frygt vækkede de Jesus, som myndigt rejser sig og truede af storm og sø. Stormen adlyder kongernes konge og det bliver helt blikstille. Og her følger så spørgsmålene til disciplene: ”Hvorfor er I bange? Hvorfor har I ikke tro?”

 

Efter Jesu mening var enhver frygt ubegrundet, han var dog med ombord, og han havde sagt, at de skulle sejle over på den anden bred. Se, det kunne disciplene jo bare have mindet hinanden om og så forholdt sig rolig i båden. Men Jesu ord blev ikke sået i muldjord, glemt var det hele, da stormen meldte sig, og glemt var også den solide undervisning, de var præsenteret for lige før de steg om bord.

 

Tre lignelser på stribe om næsten det samme emne får de fortalt.

 

Den første lignelse er den kendte lignelse om sædemanden, der sår sin sæd på fire slags jord. På vejen, på klipperne, blandt tidsler og på den fede muldjord. Jesus understreger vigtigheden af at høre ordet og holde fast i det. For det kan ende med 100 fold.

 

I den anden lignelse gentager Jesus temaet om jordens gode egenskaber, der får de små frøkorn til at slå rod og vokse op, så en hel mark kan blive fyldt med aks og en dag være klar til høst. Jorden giver væksten, vi skal blot sørge for at frøet kommer i jorden. For kommer det ikke i jorden, da bliver det kun det ene frø. lignelsens ærinde er, at vi må så, mens tid er, så skal selv sørge for væksten.

 

Jo, vi må gøre hans arbejde, så længe det er dag, for der kommer en nat, hvor ingen kan arbejde. En skønne dag vil vi måske ikke være i stand til investere i tro, så lad os gøre det, mens vi kan og Gud giver kræfter dertil.

 

Den tredje lignelse handler ligeledes om at så. Nu gælder det det lille sennepsfrø, som er langt mindre end alle mulige andre frø, men når det når vækstens modenhed, vil det være større end andre træer og himlens fugle vil kunne bygge rede i det. Så selv om vi kun har en lille tro. må vi satse på troen og Gud vil velsigne satsningen, for han ser i det skjulte. Han ved, hvad hjerterne vil.

 

Se, det var Jesu tre lignelser om at satse på troen, men da det skulle omsættes i det virkelige liv dumpede de alle som én. De havde glemt undervisningen og den vigtige besked ved strandbredden om, at de skulle over på den anden side. Troens vigtige sædekorn slog ikke rødder i hjertedybet. Derfor kom angsten og Jesu spørgsmål..

 

Vi må tage ved lære af disse begivenheder. Vi må tage lignelsernes pointe til os, og vi må stole på Jesus, når han vil hjælpe os med de næste trosskridt i livet..


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
Jeg vil ikke glemme dig

Af og med Arvid Asmussen.
Fra albummet Arvid "Nye Salmer Fra Dagligstuen".
http://www.arvidasmussen.dk  | http://arvidasmussen.blogspot.dkService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002