FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
23. januar

Korset viser vej


 

1. Kor.1,18: ”For ordet om korset er vel for dem, som fortabes en dårskab, men for os, som frelses er det en Guds kraft.”

 

Det er i øjeblikket en kold tid, men også en smuk tid. En lille rask gåtur kan snart overbevise én om, at naturen kan fremvise de flotteste motiver. Det er derfor ikke en dårlig idé at have et kamera med, når man tager af sted. Det er ærgerligt at stå midt i et smukt snelandskab, og så blive klar over, at kameraet ligger derhjemme i skuffen. Så et godt råd: Find dit kamera og gå på opdagelse i naturen, for et motiv kan pludselig dukke op.

 

For år tilbage, en snevinter, gik jeg en dag en tur igennem en nærliggende skov og blev vidne til mange smukke motiver. En forældregruppe havde arrangeret orienteringsløb i skoven og rundt omkring sad der børn og løste opgaver. Som vejvisere havde man anbragt en del flag rundt i skoven, og det så meget fascinerende ud på den hvide baggrund.

 

Jeg kunne jo ikke lade være med at tænke på korset i flaget, der ligesom viste vej. For sådan bør det jo være i virkelighedens verden, at korset med alt, hvad det indebærer, viser vej igennem livet. Der er jo mange vejvisere i dag. Men det er kun Jesu Kristi kors, som kan vise den rette vej, for himlens og jordens skaber har godkendt det.

 

”For det, der var dårskab for verden, udvalgte Gud for at gøre de vise til skamme, og det, der var svagt for verden, udvalgte Gud for at gøre det stærke til skamme; og det for verden ringe og det foragtede, det, der ikke var noget, udvalgte Gud for at gøre det, der var noget til intet, for at intet menneske skal rose sig for Gud.” Godt at vi har disse ord af Paulus, som en skabelon for vor frelser.

 

Han blev ikke regnet for noget, men var dog alt, ja, Gud havde anbragt hele guddomsfylden i ham. Det er ham, vi må lære at kende, det er ham, vi må have som vor ven, stedfortræder, frelser og den gode hyrde.

 

Tag et godt blik på korset og forvendt et varmt blik fra Jesus, som udholdt korsets forladthed og smerte for at frelse os. I Getsemane mistede han sine venner. På korset mistede han sin Gud og Fader. Dette var lidelsens dybeste dyb, da han i angst måtte råbe: ”Min Gud, min Gud, Hvorfor har du forladt mig.” På det råb giver Bibelen et eneste svar: Fordi han led for vore synders skyld og hang der under Guds vrede. Men også her sejrede han. Mere forladt har ingen været og kan ingen blive. En større sejr har ingen vundet.

 

Om alle andre venner

mig svigted' i min nød,

dit venskab, Herre, fandt jeg,

og aldrig du det brød.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkDu løfter meg opp

Norsk lovsang med og af Børud Gjengen


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002