FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
24. marts

Sig blot et ordDet talte ords magt er større end de fleste af os fatter.

 

Matt. 8,8: ”Men høvedsmanden svarede og sagde: Herre! jeg er for ringe til, at du skal gå ind under mit tag; men sig blot et ord, så bliver min tjener rask.”

 

Beretninger fra Det nye Testamente er blevet en fast del af vor kulturarv. Mange af dem står som fyrtårne, fordi de med en klar pointe er så inspirerende.

 

En sådan beretning er ”Høvedsmandens tjener” hvor høvedsmanden ud fra sin hverdag drager den slutning, at et ord, der er knyttet til en autoritet, vil sætte noget i gang. Han fortæller Jesus om nogle af sine iagttagelser: ”Siger jeg til én: Gå! så går han og til en anden: Kom!, så kommer han, og til min tjener: Gør det og det! så gør han det.” Nu står høvedsmanden så overfor den højeste autoritet, kongernes konge og med den logiske tankegang - og en god portion tro, siger han til Jesus: ”Sig blot et ord”. Så ved han, at noget vil ske.

 

Jesus roser høvedsmanden for hans enkle og umiddelbare tro, men utvivlsomt roser han ham også, fordi han udtrykker de inderste tanker hos Jesus, som også ønsker at gøre opmærksom på ”Det talte ords magt”. Jesus bruger Høvedsmandens oplæg og siger myndigt: ”Gå kun, det skal ske dig, som du troede”. Og underet sker. Høvedsmandens tjener bliver helbredt.

 

En herlig beretning, som vi må drage nytte af i vores hverdag. Vi må også formulere ord, som indeholder troens inspiration, og Gud vil følge dem op med tegn og undere. For Gud har behag i ord, som er formet i tro. Ja, Gud praktiserede det selv, da han skabte verden. Han talte og det skete. Han skabte alt med sit skabende ord.

 

Et godt eksempel på det talte ords magt finder vi i Mark. 11.22-23. Her er Jesus på banen med solid undervisning, der er parallel til høvedsmandens.

 

Situationen er den, at discipelflokken står og kigger på et figentræ, som er visnet på grund af Jesu ord. Disciplene står lidt famlende over for synet, men får hurtigt andet at tænke på, da Jesus siger: ”Sandelig siger jeg jer; den, der siger til dette bjerg: Løft dig op og styrt dig i havet! og som ikke tvivler i sit hjerte, men tror, at det, han siger, vil ske, for ham sker det.”

 

Det er udfordrende ord. Det er skarpe ord. Det er forbløffende ord. Ord, som man ikke lige kan smyge sig uden om. Vi må stole på dem, for Jesus ved, hvad han snakker om, og han mener, hvad han siger. Jesus er ikke spor overgearet, da han siger det, men han er overgivet til Gud, og det betyder troværdighed.

 

Vi må tage Jesu undervisning alvorligt. Han kom ikke med lange teologiske udredninger med fodnoter her og der. Han talte enkelt og direkte og brugte billeder, som ikke var til at misforstå. Bjerge kunne alle jo se – de var nærmest omringet af dem. Problemer, som skulle flyttes, var der også.

 

Jesus vil med sin opfordring sige til ethvert menneske: ”Sig blot et ord. Tal til bjergene i dit liv, og de skal flytte sig.”

 

Hvilken udfordring, hvilken opfordring. 


Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt herUge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
10 
11 
12 
13 
 
 
 


Støt meget gerne

BIBELLANDS INTERNETMISSION

herunder også Dagens Ord.

Klik her og se websiden med forklaring.
Vision om
MISSION på INTERNETTET.
 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679

 MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002