FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
26. august


Glædens Herre


 

Es. 62,5: ”Som brudgom glædes ved brud, sådan glædes Gud ved dig.”

 

Vi ser ofte Jesus med de forkerte briller. Jeg husker fra min ungdom, hvordan billedet af en fordømmende Jesus havde presset sig ind i mit sind. Jeg tænkte tit på alt det gale, jeg havde gjort og blev endnu mere fordømt. Det var loven mere end nåden, der prægede mig.

 

I dag er det heldigvis blevet anderledes, og det siger jeg Gud tak for. Jesus kom jo med nåden, den overstrømmende nåde, hvor der er nok nåde til hver dag.

 

En dag havde jeg tilbragt et par timer på et trykkeri med at klammehæfte min bog: ”Sig kun et ord.” Godt træt gik jeg hen på et cafeteria for at få mig en lille forfriskning.

 

Mens jeg handlede dukkede én af mine tidligere elever op og råbte ”Hej, Gert!”, og hurtigt stak hun hovedet ud af døren til et par andre elever for at fortælle om nyheden ”Gert er herinde”. De gik i fjerde klasse, da jeg forlod skolen og gik på efterløn, og denne hændelse var 4 år senere. Vi fik snakket sammen, smilet og sagt farvel.

 

Da jeg sad med min kop kakao, tænkte jeg på, at sådan må Jesus være. Glad over at se mig. ”Hej, Gert, jeg har ikke glemt dig, jeg holder øje med dig, du er ikke alene, husk mine løfter og husk jeg er glædens Herre, jeg repræsenterer jordens gladeste budskab.”

 

Ja, vi har jo lov til at bruge fantasien lidt, men sådan kunne Jesus have sagt det. Elevernes glade ansigter afspejlede noget ægte og varmt. Mon ikke Jesu ansigt repræsenterer noget endnu varmere?

 

Siden hen fik jeg et billede af en god ven. Tegningen forestillede ”Glædens Herre”, og ansigtet aflejrede noget i mit sind. Her så man det modsatte af, hvad mange ser: En fordømmende Jesus. Og så er han jo det stik modsatte. Han sagde jo også til et medmenneske: ”Heller ikke jeg fordømmer dig”.

 

Det er værd at lægge mærke til, at Jesus repræsenterer noget varmt og godt. Han kunne nok heller ikke fortælle tre lignelser om glæde (Se Luk. 15) uden selv at være opfyldt af den. Lad os betragte tegningen og glæde os over, at sådan kunne Jesus have reageret i mange situationer, f.eks. da han velsignede de små børn. 

 

En af vore venner ringede og bad om forbøn. Hun er en typisk københavner. ”Kan du ikke lige få fat i ham superbønnekrigeren fra Jylland (én af mine forbønsvenner), så han kan hive vor Fader i frakkeskøderne. Hiv lige i klokkestrengen, for min mor trænger til forbøn.”

 

Jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet og glæde mig over den humor, der lå bag ved den alvorlige opfordring. Hun fik også sagt at vi skal være som børn og sige ”Hjælp mig lige far, bind lige mine snørebånd, vil du ik' nok lige, for ellers vil jeg falde i mine snørebånd.”

 

Ja, hun har jo ret. Vi må blive som børn og blot række ud mod vor himmelske far, så skal han nok opfylde vore behov, når det er hans time.

 

Bøn:

Tak Jesus, at du mere end nogen anden

repræsenter glæden, for glædens budskab

er dit ærinde, din hjertesag - også i dag,

hvor du sidder ved din Fars højre hånd.

                                                Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt herHallelujah Jesus is Alive

med Ron Kenoly


 

 

 

Hallelujah
Jesus is alive
Death has lost its victory
And the grave has been denied
Jesus lives forever
He's alive! He's alive!


 
He,s the Alpha and Omega
The first and last is he
The curse of sin is broken
And we have perfect liberty
The lamb of God is risen
He's alive, He's alive!

Jesus is alive!
   


August 2013

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
31  
 
 
 
32  
33  
34  
35  
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002