FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
27. januar

Manna fra himlen


 

2. Mos. 16,15: ”Det er det brød, Herren har givet jer til føde!

 

Israelitternes rejse fra Egypten og til Det forjættede Land er spændende læsning. Især hæfter vi os som regel ved overgangen over Det røde Hav, som et rejsens højdepunkter. Her var alle muligheder udtømte, og så alligevel baner Gud en vej midt igennem havet.

 

Ja, vi må give Daniel ret, når han i én af sine bønner skriver: ”Og nu, Herre vor Gud, du, som med stærk hånd førte dit folk ud af Egypten og vandt dig et navn, som er det samme den dag i dag”. Dan.9,15. Vejen igennem havet var ét af Guds store undere. Selv Farao måtte bøje sig for denne bedrift. Han indså, at Israels Gud var større end hans egne troldmænd.

 

Begejstringen hos israelitterne udeblev da heller ikke. Lige så snart bølgerne havde lukket vejen for de egyptiske stridsvogne, brød folket ud i lovsang - stærkt opmuntret af Moses´ søster Mirjam. Alt syntes nu at være godt. Fjenden var slået, og en ny vej lå forude mod Det forjættede Land.

 

Men, men, men, også i Det gl. Testamente møder vi den gamle menneskelige natur, der hurtigt kan slå om fra begejstring til mismod. Israelitterne stod nu i Sinai ørken og manglede mad. De gav Moses og Aron skylden og sagde: ”Gid vi var døde, da vi sad ved kødgryderne i Egypten og havde nok at spise! Nu har I ført os ud i ørkenen for at lade os dø af sult”.

 

Ja, så hurtigt kan mismodet slå ud i lys lue. Man skulle ikke tro, at det var de samme mennesker, som for et par dage siden havde sunget om Guds store magt. Men sådan reagerer menneskenaturen, når bitterhed og utaknemmelighed får råderum.

 

Heldigvis viste Gud sig som den barmhjertige og lod manna falde fra himlen. Det var hvidt og smagte som honningkage. Israelitterne samlede det op om morgenen, så de havde nok til at stille dagens sult med, men de måtte kun samle for én dag ad gangen; samlede de mere blev det hele fordærvet. Kun den sjette ugedag måtte de samle forråd til to dage; så holdt det sabbatten over. Mens de vandrede i ørkenen havde de nok manna. Senere gav Gud dem også vand og kød.

 

Mannaen i ørkenen blev et stærkt billede på det brød, som Gud sendte til os igennem Jesus Kristus. Jesus siger selv: ”Vore fædre spiste manna i ørkenen, som der står skrevet: 'Brød fra Himlen gav han dem at spise.' Guds brød er det brød, som kommer ned fra Himmelen og giver verden liv. ” Jesu tilhørere ønskede det brød og sagde: ”Herre! giv os altid det brød!”  Hertil svarede Jesus med de vidunderlige ord: ”Jeg er livets brød. Den, som kommer til mig, skal ikke hungre; og den, som tror på mig skal aldrig tørste.”

 

Se, det er vor trøst i dag, at Jesus er vor manna fra Himlen. Derfor må vi hver dag indtage det himmelbrød, Jesus skænker os igennem sit forsoningsværk og igennem sine rige løfter.

 

Bøn:

Jesus, vi takker dig, fordi du opfylder vore længsler og behov.

Tak for dit levende ord, som i tro forvandles til liv og salighed.

Lad os aldrig glemme dine gode gerninger, så vi fristed til mismod.

Herre, mæt os også i dag med himmelbrød og taknemmelighed.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkBloom

Med og af Moriah Peters

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002