FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
29. marts


Prisen er betalt


 

1. Kor. 6,20: "I er jo købt, og prisen betalt".

 

"Mine tanker trak mig rundt i manegen", er en udtalelse fra en mand, der erfarede, hvordan negative tanker kan erobre et menneskesind og til sidst tyrannisere det.

 

Vi må i sandhed alle - have travlt med hver dag, at gøre brug af Guds ord og samtidigt dække os under Jesu blod, så vor tankeverden og evt. handlinger, ikke driver os rundt i manegen, som et let bytte for Den Onde.

 

Man kan godt sige, at menneskesindet er målet for mange mærkelige tanker, der resulterer i bekymringer, mismod og frygt. En ondsindet raket, hvor hver raketdel kan blive som en lille satellit, der finder sin egen lille tankebane og udsender signalet - "Du du'r ikke" - "det går ikke".

 

Tanker kan blive menneskets værste fjender.

 

Da gælder det om at affyre en modraket, som kan bringe disse raketdele ud af deres kredsløb, så de til sidst brænder op. Raketten findes, og er Guds tanker, at tro - og tale - Guds ord ind i situationerne. Lad os mindes hvordan Jesus taklede satan i ørkenen. Jesu svar på tiltale var ... "Der står skrevet ..." Jesus brugte bibelens ord som forsvar og våben.

 

Ved at standse op ved de relevante bibelvers - og tro - og bekende dem, affyrer vi modraketten, som har et fantastisk sprænghoved, for der står jo skrevet, at Jesus er hoved for enhver magt og myndighed. Jo, vi bør sige som en digter har sagt: "Når jeg har tænkt mig træt til døden, så sig hvad du har tænkt, o Gud."

 

Der går en historie om en englænder, der flittigt lagde penge til side for at købe en billet til Amerika. Det foregik omkring århundreskiftet. Han gik ombord i skibet og indrettede sig på tredie klasse. Da han ikke havde for mange penge, blev han tilbage i sin lille kahyt, når der var spisetid. I stedet for at tænke for meget på mad, spekulerede han på, hvornår han kunne være fremme i New Yorks havn.

En uventet tyfon fik imidlertid skibet ud af kurs, så rejsen blev forlænget med to uger. Han var træt og sulten, og i sin nød gik han ind i skibets spisesal for første gang.

Han satte sig og bestilte et måltid mad. Han kastede sig over maden og spiste, indtil han var godt mæt. Derefter henvendte han sig beskedent til tjeneren og sagde: "Vil De være så venlig at give mig regningen?" Tjeneren stirrede forbavset på ham og sagde: "Hvilken regning?" "Ja", sagde den unge mand forvirret, "regningen for maden selvfølgelig". "Jamen", svarede tjeneren, "den billet, du købte, for at rejse med dette skib inkluderer alle måltider ombord. Du har allerede betalt for dette og ethvert andet måltid, du måtte ønske"

Beretningen er tankevækkende. Den unge mand levede i uvidenhed og gik glip af så meget.

 

På samme måde handler vi i dag. Vi bekymrer os om så meget, og så har Gud betalt en høj pris for at give os alt, hvad vi behøver. Ja, den højest mulige pris, sin egen søn. "Han, som jo ikke sparede sin egen søn, men gav ham hen for os alle, hvor skulle han kunne andet end skænke os alt med Ham? Rom. 8,32

 

Hjælp mig da at hvile trygt og stille

kun på dine løfter, Herre kær,

og ej troens dybe fred forspilde,

som i ordet kom mit hjerte nær!

Når mit sind er af bekymring fangen,

lær mig tage af din Faderhånd

kun én dag, ét øjeblik af gangen

med en stille, ydmyg ånd!

                               Lina Sandell


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkSå højt ophøjet


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002