FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
29. marts

Det begyndte med en lussing


 

Johs.18,22-24: ”Da Jesus sagde det, var der en af tempelvagterne, som stod ved siden af, der gav ham en lussing og sagde til ham: ”Er det en måde at svare ypperstepræsten på? Jesus svarede: Har jeg sagt noget forkert, så bevis, at det er forkert; men er det rigtigt, hvorfor slår du mig så? Annas sendt ham så bundet til ypperstepræsten Kajfas.”

 

I min bibel har jeg engang tilføjet to ord under den sidste sætning i dagens ord: ”Åh, Nej!” Ordvekslingen mellem Jesus og tempelvagten har åbenbart før gjort indtryk på mig. De anførte vers kan også give stof til eftertanke, ja, endog tvinge en tåre frem, for hvad er det, der sker her? Det er begyndelsen til den offentlige henrettelse af Jesus. Det begyndte med en lussing. Ja, hvis tempelvagten havde vidst, hvad han havde gjort, ville han hurtigt være faldet ned på knæ og sagt undskyld: tilgiv mig, at jeg ikke så Guds søn i dig. Men han gav lussingen, og den har nok ikke været blid, en rigtig ørefigen overfor en person, der er Guds søn og har al magten i himlen og på jorden, og så oven i købet står bundet. Går man lidt tilbage i teksten står der i vers 12, at vagtstyrken bandt ham, før han kom i forhør hos ypperstepræsten Annas.

 

Jo, det er gavnligt her i fastetiden at sætte fokus på Jesus og den ydmygelse, han måtte stå model til. Han kendte sit kald og vidste, at det ville medføre ballade, hvor han end viste sig. Og ganske rigtigt. Men kærligheden til sin himmelske far og til den fortabte menneskeslægt drev ham. Han stod bogstavelig talt på øretævernes holdeplads, for mennesker, der inderst ikke ville ham, lod raseriet få frit løb. I hele sit virke oplevede Jesus verbale overfald, men nu begynder de fysiske, for løgnen tåler ikke sandheden.

 

Det begyndte med en lussing, men efterhånden accelererede det og fik de mest forfærdelige og gruopvækkende dimensioner, som vi slet ikke kan forestille os. Og så alligevel, når løgnen føler sig afsløret af sandheden, bryder ondskaben løs.

 

Han bliver spyttet på, får stokkeslag i ansigtet, en tornekrone presset ned over hovedet, og hans ryg modtager 39 slag af romerske soldater, jo, den fik ikke for lidt, men Jesus gennemlevede det hele. Hans kærlighed slog til, endog ved det sidste slag. Og det er evangeliet. Han gik i vores sted, for at vi ikke skulle opleve straffen og tilintetgørelsen. Han gjorde det for os.

 

Hele hans mission med saligprisninger, undervisning og de fine lignelser blev korsfæstet med ham - troede man. Men Gud genoprejste det alt sammen. Jesus blev genoprejst og al hans undervisning. Selv om Jesus ikke skrev en eneste læresætning ned, inspirerede Gud en Lukas, Mattæus, Markus og Johannes til at nedskrive hans historie og undervisning. Se, sådan virker Helligånden. Den lader ikke noget gå til spilde, når det er undfanget og født af Gud.

 

Bøn:

Herre, tak,

fordi du tålte så mange slag,

både verbale og fysiske,

alene for min skyld.

                       Amen

 

 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002