FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
3. Januar

Peters friske vidnesbyrd


 

2. Pet. 1,18: ”Denne røst hørte vi lyde fra Himmelen, da vi var med ham på det hellige bjerg.”

 

Der er beretninger, som altid begejstrer mig, når jeg lige falder over dem. Forleden måtte jeg igen læse beretningen om ”Forklarelsen på bjerget”, som i sin intense opbygning har meget stof til eftertanke. Læs den lige selv. Matt. 17,1-8.

 

De tre disciple, Peter, Jakob og Johannes, er med Jesus på en tur op på et højt bjerg. De har nok ikke regnet med noget særligt, sådan en lille bjergvandring, men jeg må sige, at de får en oplevelse, som mærker dem for livet. Først ser de Jesus i et forklarelsens lys (som vidner om hans guddommelige natur). Han bliver totalt forvandlet for deres øjne, hans ansigt stråler som solen og hans klæder bliver hvide som lyset. I sig selv en virkelig øjenåbner. Jesus som verdens lys, der bare lyser op. De ser også ham i samtale med forhenværende profeter, Elias og Moses. Også det må have gjort indtryk, men det allerstørste indtryk får de utvivlsomt, da Gud, himmelens og jordens skaber, taler tydeligt fra sin himmel.

 

”Denne er min søn, den elskede, i ham har jeg velbehag, hør ham!”

 

Kort og præcist lyder der en røst, som sætter tilværelsens midtpunkt på plads. Jesus er Guds søn, elsket af Gud og én, som enhver bør lytte til. Så ved vi det.

 

Tordenrøsten fra oven gør et så stærkt indtryk på disciplene, at de straks falder til jorden, grebet af en stor angst. Jesus registrerer det og reagerer. Han går hen til dem, rører dem og siger de mest opmuntrende ord i en angstfyldt situation: ”Rejs jer og frygt ikke!” Og da de adlyder og rejser sig op, ser de ind i det mest myndige og kærlige ansigt, Guds egen søn.

 

Jeg tror, at hvilen og roen straks indfandt sig hos de bange disciple, for her oplevede de tilværelsens klippegrund. De modtog en oplevelse, som de ikke senere kunne ryste af sig. Den har været til inspiration for deres vigtige mission med at formidle evangeliet.

 

Peter kan da heller ikke lade være med at referere til oplevelsen. Selv om han kun har skrevet to små breve, træder hans vidnesbyrd om denne unikke oplevelse tydeligt frem. Han må give det videre. Han skriver:

 

Vi havde selv været øjenvidner til hans guddomsherlighed. For han fik ære og herlighed af Gud Fader, da denne røst lød til ham fra den majestætiske herlighed: ”Denne er min Søn, den elskede; i ham har jeg velbehag.” Denne røst hørte vi lyde fra Himmelen, da vi så ham på det hellige bjerg.”

 

Det har gjort et uudsletteligt indtryk på Peter. Vi andre kan med troens blik få lov til at skimte noget af herligheden. Vi kan under bibellæsning og bøn få lov til at se Jesu Herlighed. Se hans frelsergerning, se hans forsmædelse, se hans tjenersind og ikke mindst se ham som den opstandne, siddende ved sin faders højre hånd, hvor han går i forbøn for os


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkLord I offer my life to you

med Hillsongs United

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.