FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. Januar 2014


Du gav mig mod


 

Sal. 138,3: ”Den dag jeg råbte, svarede du mig, du gav mig mod, i min sjæl kom styrke.”

 

Et herligt ord, som kan opmuntre den mest fortvivlede. Det er Gud alene, der gennem sit ord kan ånde på et menneske, så mismod forvandles til livsmod. Mange har prøvet det, ja, nogle har været helt nede under gulvbrædderne og alligevel kommet ovenpå.

 

For en del år siden lærte jeg fiskeskipper Erhardt Riis at kende. Jeg havde selv prøvet på at hjælpe en ven med at komme ud af Kong Alkohols forfærdelige svøbe, og jeg havde brugt en hel del tid på vennen, men opdagede, hvor svært det var at komme ind på livet af en alkoholiker, for de har undskyldning på undskyldning. Jeg så ingen anden udvej end at gøre brug af Erhardt Riis, som havde været alkoholiker i adskillige år, men som var kommet på fode igen på grund af Guds nåde og ægte næstekærlighed. Min gode vens undskyldninger blev afvæbnet én efter én, for fiskeskipperen kendte jo det hele, alle løgne og undskyldninger i en alkoholikers liv.

 

Erhardt Riis blev en god hjælper for mange alkoholikere, for han havde selv mødt Mesteren og menneskekenderen. Det gav ham lyst til at skrive om sine ned- og opture, og den færdige bog ”En alkoholiker i storm og stille” (klik gerne på titlen - en link hen til Etnos Forlag) blev en klassiker, som har været til uvurderlig hjælp for mange.

 

Bogen fanger straks læserens opmærksomhed. Den griber én og læses som en spændende roman. Erhardt Riis fortæller i et naturligt og meget levende sprog om hjemliv, ægteskab og om mange spændende oplevelser på havet. Men hans egentlige ærinde er at fortælle om sin kamp mod misbrug af alkohol.

 

Han beskrev sig stadig som alkoholiker, men også dette formår han at beskrive spændende med en fantastisk afslørende selverkendelse, men samtidig med humor og uden sentimentalitet.

 

I bogen fortæller Erhardt Riis om den dag, han fik nyt mod til at fortsætte sit liv – trods alle fejltrin:

 

Jeg havde en fornemmelse af, at dersom jeg kom til alters med et ærligt ønske om at møde Gud, så var det i hvert fald ét af de steder, hvor jeg var helt sikker på at møde ham, og jeg trængte i sandhed til at møde ham for ligesom at mærke, at han nu havde tilgivet mig. Det blev ét af mit livs største oplevelser.

 

Jeg husker overhovedet ikke, hvad præsten prædikede om, men jeg husker ét. Der var 12 hold altergæster den søndag. Inga og jeg var med i ét af de første hold. Præsten havde for skik at sige et bibelord til hvert hold altergæster, og til det hold, vi var med på, sagde han det ord, der står i Fil.3,13-14: ”Idet jeg glemmer, hvad der er bagved, og rækker efter det, der er foran, jager jeg frem mod målet, den sejrpris, som Gud fra det høje kaldte os til i Kristus Jesus.”

 

Det blev et vendepunkt i mit liv. Jeg må sige, det føltes, som om Gud stod ved siden af mig og direkte sagde: Alt i orden, gamle ven, vi to begynder forfra, og du skal ikke mere bekymre dig mere om din fortid, men se fremad. Du skal heller ikke spilde en tanke på, hvad andre mennesker siger eller tænker; det eneste afgørende er, at vi to ved, hvor vi har hinanden.”

 

Salme 138 slutter med de opmuntrende ord: ”Han vil føre det igennem for mig!” Det løfte gælder også dig og mig.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkModtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her


In Christ Alone

med Owl City


 

 

 


 

 
   


Januar 2014

Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
01  
 
 
02  
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.
Støt gerneStøt os økonomisk og vi sender gerne ovenviste trykt som visitkort (5x8,5 cm), som så kan deles ud til venner og søgende.

 

Es. 40,9: ”Stig op på et bjerg, Zions budbringer, råb uden frygt! Sig til Judas byer: Her kommer jeres Gud.”

 

Vi vil gerne fra ”Dagens Ord Andagt” stige ud på internettet og give vores svar på tilværelsen. Dette gør vi dagligt og med glæde. Det er en tjeneste vi har fået lagt på vores hjerter.

 

Vores håb og bøn er at medvirke til, at vore læsere får en bedre og nemmere hverdag, så dagens mange gøremål føles overkommelige. Guds nåde er jo ny hver morgen, og hans trofasthed er stor. Vi vil gerne opfordre vore læsere af Dagens Ord Andagt til at støtte os med megen forbøn - som værn, så vi bedre fornemme og arbejde i Ånden -  og ligeledes med økonomisk hjælp. Der er tre husstande som har valgt at støtte os med et beløb hver måned, og det takker vi for, men vi vil gerne opfordre endnu flere til at give en lille skærv til arbejdet.

 

Hver måned modtager vi bl.a. 31 kr. fra et ægtepar. I begyndelsen studsede vi over beløbet, men fandt hurtigt ud af, at de med ordene ”Tak for dagens andagt” gav mindst en krone pr. dag. Det ser måske umiddelbart ikke ud af meget, men 31 x 12 bliver til 372 kr. om året. Vi er yderst taknemmelige. De fleste kan jo godt undvære en kr. pr dag og hvis nogle flere ville yde f.eks. dette ... så, ... mange bække små .... Det skal blot omsættes til handling. På forhånd siger vi tak for hver en gave uanset størrelse, så vi fortsat kan velsigne mange mennesker og støtte op og efter bedste evne medvirke til at hjælpe omkring de behov der løbende kommer. 

 

Vi takker Herren for de 10 år denne andagtstjeneste har fungeret og for den store vækst han har tildelt os. Det er dejligt at medvirke til, at betjene et stigende antal mennesker og at se, at der er flere og flere nye og søgende kristne imellem læserskaren.Støt
Dagens Ord Andagt
Internetmission

 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002