FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
4. juni

Troens øjne


 

5. Mosebog kap. 1 vers 20-21:

Da sagde jeg til folket: ‘Nu er vi kommet til det land, som Herren, vores Gud, vil give os, og han vil hjælpe os med at erobre det. Vær derfor ikke bange, men vær ved godt mod og gør, som han har befalet jer at gøre.’

 

Der findes ord, som mejsler sig ind i vort sind, og som vi aldrig kan glemme, og godt for det. Gud vil igennem sine ord - eller andre menneskers profetiske ord - opbygge vor tro - og opmuntre os - til, at tage nye trosskridt.

 

Ovennævnte bibelvers kan give en stærk tilskyndelse til, at gøre noget i Guds navn. Det jødiske folk havde fået klar besked på, at de skulle indtage landet, der flød ”med mælk og honning”, løfternes land. Det havde imidlertid en yderst alvorlig konsekvens, da de ti spejdere sagde, at udfordringerne var for store. Indbyggerne og bymurene - var alt for stor en mundfuld. De brugte deres almindelige tankesæt - og kunne ikke se Guds muligheder.

 

Anderledes med Josua og Caleb, hvorom der står, at de vidnede med én mund og sagde: ”Vi tager det som en bid brød.” Men, men, de ti spejderes frygt forplantede sig i hele flokken. Derfor blev det ikke til noget med at indtage landet i første omgang, selv om Gud havde sagt: ”Jeg har lagt landet åbent for jer, indtag det nu!”

 

Først 40 år efter - lykkedes det ved Guds hjælp, at indtage landet - bid for bid. Det var Josua og Caleb, der stadig havde troens friske pust i sig og troede på Guds løfter. Selv om det denne gang - var en besynderlig angrebsteknik, som Gud havde valgt, De måtte gå tværs igennem Jordanfloden - og senere gå rundt omkring bymuren.

 

De to troskæmpere - er ikke til at stoppe. De havde hørt Guds løfte - og gik på Guds Ord - og blev ikke gjort til skamme. Jerikos bymure faldt med et brag - og den første by lå åben for deres fødder.

 

De ti spejdere ville nok,  hvis de havde levet, (de døde alle i ørkenen) betænkt sig en hel del - og forblevet på Jordans bred - med store øjne. De evnede ikke at se, hverken med de fysiske øjne - eller med hjertets øjne, hvordan indtagelsen kunne lade sig gøre. Og her er vi inde ved sagens kerne.

 

Det er Gud, der giver os troens blik, men det er op til os at handle på det. Vi får lov til at se. Vi skal ikke indrette vores tro og blik - efter det, andre måtte mene, da det, de siger, kan være menneskelige tanker - affødt af f.eks. et øjeblik af frygt - og manglende bibellæsning.

 

Bøn:

Herre, giv mig blik for de muligheder,

du ved troen lægger i mit hjerte

– og hjælp mig til, at handle på det.

                                         Amen Modtag pr. mail

Modtag en ny andagt pr. mail hver dag.
Det er gratis og uforpligtende.
- send en mail med dit navn til mail(at)dagens-ord-andagt.dk
og skriv "Ønsker andagt pr. mail"


Kærlig hilsen og Guds fred - www.dagens-ord-andagt.dkDagens Worship Lovsang
  

Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002