FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
6. Januar

Glæden ved at give


 

Luk. 6,38: ”Giv, så skal der gives jer. Et godt presset, rystet, topfuldt mål skal de give i jeres skød; for det mål, I måler med, med det skal I selv få tilmålt igen.”

 

Så er julen overstået, og det nye år godt begyndt.

 

Vi har vist alle gode minder fra julen med juletræ, julemad og julegaver. Det, jeg husker specielt fra denne jul, var glæden ved at give. Spændende var det at se, hvordan børnebørn glædesstrålende afleverede deres nydeligt indpakkede (med masser af tape) gaver til modtageren. Spændt stod de og kiggede på, mens gaven blev pakket ud. Stor blev glæden, når de kunne se modtagerens glæde.

 

Jo, det var en fornøjelse og se julelys i øjnene, når gaven blev afleveret og lagt i skødet. Mange af børnebørnenes julegaver var selvlavede, og det gjorde ikke glæden mindre. De havde jo været i gang i SFO’en eller andetsteds og møjsommeligt holdt gaven skjult indtil juleaften.

 

Jeg lagde især mærke til en søstergave, som var godt indpakket. Det tog tid og få pakket ud, men glæden ved at give blev ikke mindre, tværtimod var smilene og forventningens glæde hos både modtager og giver som en lang lyskæde. Endelig – til sidst måtte det hele kvitteres med en krammer.

 

Det er godt med sådanne oplevelser, for de sætter ”den lille bibel” i et særligt lys. Det er jo Gud den almægtige, som glad giver det bedste, han har. Som der står skrevet: ”Således elskede Gud verden, at han gav sin Søn den eneste, for at enhver som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv.”

 

Her er Gud den glade giver. Rundhåndet giver han os Jesus, som er fuld af nåde og sandhed. Med ham i hverdagslivet får livet perspektiv som rækker ind i evighedernes evigheder. Her kan vi godt repetere et af mine favorit ord fra Filipperbrevet 3,20-21: ”Det borgersamfund, vi tilhører, er jo i Himlene, og derfra venter vi også Herren Jesus Kristus som frelser. Han skal forvandle vort fornedrelseslegeme og give det samme skikkelse som hans herlighedslegeme ved den kraft, hvormed han kan underlægge sig alt.”

 

Herligt, herligt. Hvilken gave. Her må takken da bryde ud i en lovsang.

 

Men tilbage til udgangsordet fra Lukasevangeliet. Her undrestreger Jesus for fuld skrue betydningen af at give. Man kan næsten tro, at han tager munden for fuld, når han siger: et godt presset, rystet topfuldt mål i jeres skød, men Jesus mener, hvad han siger. Vi må blot tage det til efterretning og være parat til at formidle evangeliet inden for de rammer, som vi synes er de rigtige. Så skal Gud i himlen, som formår at trække i hundrede tusind synlige og usynlige tråde, nok sørge for at hans ord bliver opfyldt. Løftet gælder jo ånd, sjæl og legeme.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkStanding On The Promises

med Alan JacksonService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002