FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
6. marts

Når man har mødt ham ...


 

Johs. 4,42: ”Nu er det ikke længere på grund af din tale, vi tror; for vi har selv hørt ham og ved nu, at han er verdens frelser.”

 

Disse dejlige ord afslutter afsnittet med den samaritanske kvinde. Hun havde selv mødt Kristus midt i sin frustrerede tilværelse og havde nu givet vidnesbyrdet videre inde i byen, hvor man ønskede at høre mere fra ham, der havde forvandlet hende. Hans ord skabte liv og håb og mange kom til at tro på ham. De havde nu selv mødt ham og hørt ham.

 

Også i dag kan vi opleve mennesker, der i overført betydning møder Jesus. Som én engang sagde ud fra en vækkelse i Hanning: ”Jesus var her, det ved jeg, for han traf mig.”

 

Jo, vi kan møde Jesus over en åben bog og overalt, hvor ordet får lov til at lyde. Og det må vi sige tak for. Sværere kan det være for dem, der pludselig i livet står over for det uforståelige. De synes ikke at møde ham, tværtimod. Og så alligevel sker det. Jeg vil referere til et vidnesbyrd fra en avis.

 

En polsk kvinde havde oplevet det forfærdelige at se sin mand, far og sine brødre blive henrettet uden forhør på åben gade. Det var under 2.verdenskrig i Polen. Chokeret over det skete gik hun tilbage til sit hjem for at tage sig af sin søn. Hun fandt den tomme seng, der endnu var varm af barnekroppen. Aftrykket fra barnets hoved var endnu at se på puden. Hun hørte et tog, som kørte fra Wisla, et tog, som havde taget hendes og andre drenge med. De skulle til Tyskland for dér at adopteres af mennesker, som ville forme og navnlig bruge de polske drenges karaktertræk af styrke og udholdenhed.

 

Nu var moderen, Vilna, tappet for alt, alt var taget fra hende og hun fortæller: ”Som jeg stod dér og så toget, der kørte væk og samtidig vidste, at alle mine egne var døde, viede jeg resten af mit liv til had og knyttede hånden mod Himlens Gud.” Men Vanda fortsætter: ”KRISTUS MØDTE MIG. Det var slet ikke noget, som skete fra time til time. Det var som at blive fundet, når man har opgivet alting, opgive at høre til noget eller nogen. Da jeg mærkede den fred fra Gud, åbnede jeg mine hænder og sagde: ”Nu vil jeg vie resten af mit liv til at sprede barmhjertighed! Jeg kan slet ikke få tid nok til det. Livet er blevet så enkelt. Jeg er båret frem med håb.”

 

Så vidt vidnesbyrdet fra en fortvivlet, men nu hjulpet kvinde. Hendes vidnesbyrd taler på sin egen stille måde. Vi møder alle det uforståelige enten på lokalt eller globalt plan. Og da gælder det om at sætte fokus på Jesu grænseoverskridende kærlighed på korset. Der vil alle kunne møde ham, for der mødte han os. Så har vi alle et mødested, ved korsets fod hos Jesus.

 

Nu siger han: Kom hid til mig,

tag evigt liv til gave!

Jeg led den bitre død for dig,

at du den arv skal have;

Nu er jeg din og du er min,

min bolig skal og være din,

os skal ej fjenden skille.

                                   Martin Luther 


Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt herUge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
10 
11 
12 
13 
 
 
 


Støt meget gerne

BIBELLANDS INTERNETMISSION

herunder også Dagens Ord.

Klik her og se websiden med forklaring.
Vision om
MISSION på INTERNETTET.
 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679

 MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002