FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
8. Januar

En retfærdigs bøn


 

Jak. 5,16b: ”En retfærdigs bøn har en mægtig virkende kraft.”

 

Det er ikke altid korrekt at tage et bibelord ud af dens sammenhæng, men nogle gange synes jeg, det er i orden, når man vil belyse et bestemt emne. I dag standsede jeg over for dagens ord og så det pludselig i et større perspektiv. Jakobs ærinde i 5,16 er fælles omsorg og fælles forbøn, og i den forbindelse siger han, at ”en retfærdigs bøn har en mægtig virkende kraft”. Og det er rigtigt. Takket være vor retfærdighed i Kristus har vi fået en bønnens mulighed til at klare vore problemer, og Gud ske tak for det. Med bønnen får vi lov til at strække os op til Gud og vide os hørt.

 

Men bibelverset til Dagens Ord Andagten har et større indhold, og her tænker jeg på Jesus, som er ”DEN RETFÆRDIGE”, udvalgt af Gud. Vi har det herlige ord i 1. Pet.3,18, som siger: ”For også Kristus døde én gang for synder, en retfærdig for uretfærdige, for at han kunne føre jer til Gud.”  Jesus retfærdighed overgår alt og alle, han er den, som i kraft af sin forsoningsdød kan retfærdiggøre alle, der vender sig til ham. Jesus er samtidig vor forbeder, se Rom. 8,34, hvor der står ”som er opstanden, som er ved Guds højre hånd, som også går i forbøn for os.”

 

Det er i denne forbindelse, jeg vil knytte bibelverset til andagten i dag. Jesus, som den retfærdige, der går i forbøn for os. Hans bøn har en mægtig virkende kraft.

 

Vi husker hans bøns virkende kraft i mange forbindelser fra hans vandring på jorden. Vi har opvækkelsen af Lazarus, hvor Jesus ganske kort beder til sin himmelske far: ”Far, jeg takker dig, fordi du har bønhørt mig. Jeg vidste vel, at du altid bønhører mig; men jeg sagde det for skarens skyld, som står her omkring, for at de skal tro, at det er dig, som har sendt mig.” Og da han havde bedt, følger tre fantastiske ord, som med kraft udløser Lazarus fra graven. Men det var bønnen, der gav Jesus frimodighed til at befale over stank og død. Jo, her var bønnen en mægtig virkende kraft.

 

Også på korset, da han bad for sine fjender såvel som venner, viste bønnens kraft sig. Han bad de storslåede ord: ”Far, tilgiv dem, for de ved ikke hvad de gør.” Jesus vidste, at al kraft er gemt i tilgivelsen, for tilgivelsen sætter fri, så Gud er i stand til at nå de hårdeste hjerter.

 

Lad os sige tak for Jesu trofaste forbøn, og at hans bøn er en mægtig virkende kraft ind over vore liv. Med Jesus som forbeder har vi god grund til at falde til ro og finde hvile i Hans bedende hænder. Lad os gøre det, mens vi beder:

 

Bed o Jesus, bed for mig,

bed mig ind i Himmerig.

Der at leve, der at bo

i en evig fred og ro.

Lær du mig at elske dig,

du som beder godt for mig.

Gud vær min ven, Gud hør min bøn

og det for Jesu skyld.

Kære Jesus, amen.


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dkI will pray for you

Med Katherine JenkinsService websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002