FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
9. juni
En solstråle


 

Mika 7,8: ”Herren er mit lys”

 

På en tur til Tønder (26/27. maj) overnattede jeg hos et ældre ægtepar, fordi jeg så nødig ville køre 110 km hjem i mørke efter at have talt i missionshuset. Jeg foretrækker at være udhvilet og køre i dagslys.

 

Jeg blev budt velkommen af ægteparret, og efter en god nats søvn hyggede vi os ved morgenkaffen.Manden skulle hurtigt af sted, idet en seniorklub åbnede allerede ved halvni-tiden.

 

Tilbage sad jeg og lyttede til kvindens gribende beretning om en datter, der som 2-årig blev kørt over af en tankbil på gårdspladsen i 1969. Irene hed hun. Hun var en glad og lærenem pige, der havde lært en del kristne børnesange udenad.

 

En dag fik Irenes mor besøg af en veninde, som beklagede sig over sin vantro far, der ikke ville gå til alters, selv om sygdom havde standset ham. Trods en kærlig opfordring om at gå til alters, var han kommet med et bestemt ”nej” over for datteren.

 

Nogle dage senere dristede Irene og hendes mor sig til et besøg hos den syge mand. De håbede på, at han på en eller anden måde ville åbne sig.

 

Pludselig blev Irene af sin mor opfordret til at synge nogle af de sange, hun kunne udenad. Hun begyndte på den kendte aftensang ”Jeg er træt og går til ro” og med moderens hjælp med den første linje i hvert vers sang Irene alle 4 vers, som på en fin måde fortæller om kristendommens kerneindhold.

 

Næste dag stod Irene sammen med familien på gårdspladsen og hilste på mælketankbilens chauffør. De tog sig god tid til at snakke med ham, men på et tidspunkt fik Irene besked på at tag ind i stuehuset, mens faderen og en søn gik over i laden. Irene ville imidlertid gerne være sammen med broderen og gik bag om tankbilen, som netop var ved at svinge til venstre.

 

Pludselig skete det uforudsete og uhyggelige. Irene blev kørt over af et baghjul. Alle var dybt chokerede. De fik ringet efter en ambulance, men Irene var så hårdt kvæstet, at hendes liv ikke stod til at redde.

 

Alt dette skete kl.11:30 - kun et døgn efter, at Irene havde sunget den indholdsrige aftensang. I ambulancen fandt moderen trøst i ordene ”Herren gav, Herren tog, Herrens navn være lovet.”

 

Ved mindehøjtideligheden sang alle deltagere stående med på sangen ”Jeg er træt og går til ro, lukker mine øjne to”. Irene omkom d. 5. september 1969.

 

For forældrene fik en sang særlig stor betydning. Det er nr. 532 ”Nu ledet er min lille”. Vi vil lade det første vers slutte mindet om solstrålen Irene, der i sit kort liv fik lov til at lyse op.

 

Nu ledet er min lille

I herrens lystgård ind,

Der kan du hvile stille

Trods verdens kastevind;

Nu kan for Gud du kvæde

I klarhed som en sol,

Hvor alt er lys og glæde

Om lammets kongestol

                           DDS 532


Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt herUge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
22 
 
 
23 
24 
25 
26 
 
 
 


Støt meget gerne

BIBELLANDS INTERNETMISSION

herunder også Dagens Ord.

Klik her og se websiden med forklaring.
Vision om
MISSION på INTERNETTET.
 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679

 MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002