FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
17. juni

Evangeliet forkyndes


 

Luk.20,1: Og det skete en dag, mens han lærte folket i helligdommen og forkyndte evangeliet, da trådte ypperstepræsterne og de skriftkloge tillige med de ældste hen til ham. Og de spurgte ham og sagde: ´Sig os, med hvilket ret gør du dette, eller hvem er det, der har givet dig ret til det?´

 

”Og det skete”. Det er evangelisten Lukas´ tilbagevendende udtryk, når han skal henvise til bestemte begivenheder. Vi kender det også fra juleevangeliet: ”Og det skete i de dage, at der udgik ren befaling fra kejser Augustus…” Det er godt at få slået fast, at begivenhederne har fundet sted. Det gælder også ”Dagens ord”. Læser vi hele samtalen mellem Jesus og de toneangivende religiøse myndigheder er man heller ikke i tvivl om, at det har fundet sted. Man kan ligefrem se det for sig. Jesus, der er travlt optaget med at forkynde evangeliet i Templet. Han er ivrig, han er begejstret, - for evangeliet om syndernes forladelse og det evige liv skal udbasuneres. Mange står og lytter og glæder sig over evangeliet, at det er til enhver, som tror, det være sig fattig som rig.

 

Men så pludselig sker der en bevægelse blandt tilhørerne. En halv snes mennesker eller flere bevæger sig hen mod Jesus, ikke for at tage imod hans budskab, men for at kritisere. De vil lige have at vide, hvem, der har givet ham ret til at tale sådan. De skulle jo ifølge skik og tradition være den øverste religiøse instans og regner utvivlsomt med, at Jesus bliver dem svar skyldig, men i stedet får de et modspørgsmål, som sætter dem i forlegenhed. Jesus spørger: ”Johannes´ dåb, var den fra Himmelen eller fra mennesker?” De aner ikke, hvad de skal svare, og Jesus giver dem af samme mønt. ”Så siger jeg heller ikke, med hvilken ret jeg gør dette.”

 

Ærgeligt at disse diskussionslystne mænd ikke blot lyttede og tog imod de gode nyheder, Jesus havde til dem. I stedet havde de lukket hjerterne og ville blot diskutere – og opnåede intet.

 

Det samme fænomen kan opleves i dag, hvor Gud udsender evangelister af den ene og den anden slags. De fleste er travlt optaget af at forkynde evangeliet og pege på det Guds lam, som bærer al verdens synd. Så er det man kan opleve, at andre stiller sig op og fremkommer med deres uforbeholdne mening om prædikantens facon. ”Han prøver da også kun på at promovere sig selv” osv. osv. De har overhovedet ikke øje for prædikantens hjerte for evangeliet.

 

Vel, historien gentager sig. Ligesom de øverste religiøse myndigheder dengang gik løs på Mesteren selv, sådan vil der også være ”myndigheder”, der går løs på prædikanter i dag. Det er ikke rart at være tilskuer til en sådan skueproces, men det er nu engang tjenerens lod.

 

Her må vi finde trøst hos Mesteren selv, der siger: ”En discipel står ikke over sin mester, og en tjener ikke over sin herre. Det må være nok for en discipel, når det går ham som hans mester, og for en tjener, når det går ham som hans herre.” Matt.10,24-25.   

 


Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
23 
24 
25 
26 
27 
 
 
 
 
 
Støt meget gerne

BIBELLANDS INTERNETMISSION

herunder også Dagens Ord.

Klik her og se websiden med forklaring.
Vision om
MISSION på INTERNETTET.
 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  BG Bank

Reg. nr. 9568    kontonr. 1018 9012

 

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002