FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord Andagt
10. oktober


Vend dit blik imod Jesus


 

Vend dit blik imod Jesus,

hans øje er fæstnet på dig,

se dig glad og fri,

thi din synd og ve

tog din frelser og Herre på sig.

 

Så fik jeg klarhed på verset, som jeg efterlyste i går. En ven gjorde mig opmærksom på det ved at indsynge verset på telefonsvareren. Nu mindes jeg klart verset, som blev sunget meget i forbindelse med den karismatiske fornyelse i halvfjerdserne.

 

Verset er enkelt og opmuntrende. Det supplerer på en god måde et af mine yndlingsvers fra Hebræerbrevet, hvor der står:

 

Mens vi retter vort blik mod Jesus, troens banebryder og fuldender, som for at få den glæde, der ventede ham udholdt korset uden at ænse skammen, og som nu har taget sæde på højre side af Guds trone. Ja, på ham, som har tålt en sådan modsigelse af syndere, skal I tænke, for at I ikke skal blive trætte og modløse i jeres sjæle.” Hebr. 12,2-3

 

Jeg kan godt lide det enkle budskab, som ikke er pakket ind i teologiske og filosofiske udredninger. Kan I huske omtalen af vidnesbyrdet fra en psykotisk kvinde, der besøgte Galleri Bibelland? Mange psykisk syge har det med at smide hæmninger over bord og sige tingene lige ud. Under kaffen kiggede hun pludselig over på mig og sagde: ”Smil, vær glad!” Manden, der ledsagede hende, undskyldte udbruddet med at tilføje: ”Jamen, manden er da glad.” Slutbemærkningen fra hende vil jeg nok aldrig glemme: Vær glad i Jesu kærlighed!” Så er alt sagt. Enkelt, varmt og sandt måtte jeg tage imod en stor opmuntring, som jeg i øvrigt tog med til alters i kirken i søndags.

 

Vi har grund til glæde, grund til at være glade og fri, fordi Jesus har gjort alt, hvad der skal gøres. Han kæmpede mod Djævelen i ørkenen, han kæmpede mod dæmoner, der daglig via andre mennesker overdængede ham med nederdrægtigheder og had. Men til sidst sejrede han over alt og alle.

 

Vær glad i Jesu kærlighed”, ”Vend dit blik imod Jesus, hans øje er fæstnet på dig” og ”Se hen til ham og strål af glæde” (se Sal.34,6) er sætninger, som vi må tage til os og leve af.

 

Med sætningen fra den syge pige, ”vær glad i Jesu kærlighed” forstod jeg pludselig udtrykket ”Herrens glæde er jeres styrke”. Neh.8,10, som jeg har kendt lige fra barndomshjemmet.

 

Det er ved at vende blikket mod Jesus og hans forsoningsværk, vi får inspiration til at stride troens gode strid med glæden som den store fællesnævner.

 

Bøn:

Herre, vi takker for glæden, som blev formidlet lige

fra Betlehems marker, hvor der blev sagt:

”Se, jeg forkynder jer en stor glæde” og indtil

afskedstimen, hvor der står om disciplene, at de

vendte tilbage til Jerusalem med stor glæde.

                                                              Amen


Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk
King of glory

Worship med Jesus Culture


 

 

 


 

 
   

Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. gratis fortællinger og "7 bibelvers" til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002