FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens Ord - BIBELLAND - Andagter
24. marts

Hellig-Bæk


 

Dan. 10,12: ”Frygt ikke, Daniel, for straks den første dag du gav dit hjerte hen til at søge indsigt og ydmyge dig for din Guds ansigt, blev din bøn hørt, og jeg er kommet som svar på din bøn.”

 

Det er Daniel, som fik denne opmuntrende hilsen. Hans bøn ender ikke ude i den blå luft, men føres op til nådens trone, hvor Gud den Almægtige sørger for svar i rette tid.

 

Det hænder, at man falder over artikler i gamle missionsblade og lignende, som sætter dybe spor. Engang bladrede jeg i en gammel læsebog fra 1930'erne og fandt meget læstestof med kristent indhold. En artikel talte stærkt til mig. Den omhandler en dybt alvorlig kristen, som oplever bønnesvar på stribe – eller nærmere total englevagt.

 

Følgende erindring fra kampen ved Frederiksstad i efteråret 1850 er fortalt af husmand Peter Jensen i Hove.

 

Vi lå på fjerde døgn i skanserne om Frederiksstad og blev hårdt beskudt af tyskerne. Vor føde var sluppet op, og kaptajnen (Haffner) talte så med os, om det var muligt, at nogen kunne driste sig ind til byen for at hente mad, da det næsten ikke var til at udholde at vente til natten. Men ingen af os turde. Vi anså det for aldeles umuligt at komme levende derind, endsige da at komme tilbage igen med nogen mad. Blot vi rakte hovedet op over skansen, havde vi en hel mængde kugler fra tyskerne. Hvor højt end vore maver knurrede, måtte vi finde os i at sulte og håbe på hjælp, når mørket faldt på.

 

Som vi således lå og var forknytte over dette, rejste pludselig vor kok sig op. Vi kaldte ham ”Hellig-Bæk”. Dette navn havde vi givet ham, fordi han var ”opvakt”(kristen) og aldrig ville være med til nogen som helst af vore narrestreger. Han fornærmede ellers ingen, men ville blot have lov til at sejle i sin egen sø, og kun en gang imellem uddelte han småskrifter af gudeligt indhold..

 

Bæk stod lidt og så ligesom forlegen ned i jorden. Så sagde han stille: ”Jeg må nok hellere gå ind og hente os brød, det er på høje tid.” – Vi gloede på ham, som havde vi nys fået øjne, og sagde, at den galskab skulle han lade være med at tænke på.; det var jo den visse død. Bæk syntes ikke at høre, hvad vi sagde, men gik lidt til side, faldt derefter på knæ og foldede hænderne. Derpå rejste han sig uden videre og gik ad landevejen lige ind mod byen.

 

Det var det mest farlige sted, han kunne gå. Da vi var kommet os af vor forbavselse, råbte og skreg vi, at han skulle løbe tilbage eller dog i det mindste smide sig ned i vejgrøften og krybe frem. Men han blev ved med at gå. Fjenden fyrede frygteligt løs. Der faldt flere hundrede geværskud. Vi kunne ligge og se, hvorledes kuglerne i mængde røg ved siderne og foran og bag ham i vejen. Men ingen ramte. Han nåede uskadt ind til byen.

 

Lidt efter kom han til syne igen. Han gik da med fire store rugbrød under armen og lige så rolig og uanfægtet som før. Men da skød fjende kun nogle få skud efter ham. Vi så, at de tyske soldater ligefrem rakte hals for at se manden. De var åbenbart lige så forundrede som vi. Men Bæk lod som ingenting. Han gav os brødene, som vi staks faldt over og delte.

 

Siden den dag var der ingen, der drillede ham. Det gjorde dybt indtryk på os alle, og på mig gjorde det så dybt indtryk, at jeg endnu har det levende og friskt som den dag, d.2.okt 1850, da det skete.
Tilbud foråret 2007
Bogpakke nr. 5


Vi vil gerne lancere et nyt tilbud,

en bogpakke som består af

9 småhæfter med Guds ord

samt et vidnesbyrd af en ung mand,

som kun blev 20 år gammel.

 

Vores bogpakke nr. 5 består af

 

10 stk. små bøger / hæfter med Guds ord

 

3 stk. ”Kvasten på Jesu kappe”

3 stk. ”Sig blot et ord”

3. stk. ”Plan og styrke”

1 stk. ”En fakkelbærer”.

Bogpakke nr. 5 med ovennævnte 10 bøger kan købes for kun

125,- kr. incl. porto

(normalpris kr. 220,- + 35,- kr. til porto = kr. 255,-)Bestil bogpakken - bogpakke nr. 5 pr. e-mail.

andagt(at)bibelland.dk

 

Husk at skrive dit fulde navn, adresse og telefonnr.

 

 
 
 
 

Støt meget gerne

BIBELLANDS INTERNETMISSION

herunder også Dagens Ord.

Klik her og se websiden med forklaring.
Vision om
MISSION på INTERNETTET.
 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  BG Bank

Reg. nr. 9568    kontonr. 1018 9012

 

MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002