FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDE



Dagens - BIBELLAND - Ord
26. juni - Uanset hvad - Jesus elsker dig


Under konstant anklage

 

Luk.23,10: ”Ypperstepræsterne og de skriftkloge stod ved siden af og fortsatte med deres voldsomme anklager.”

 

Bibelordet finder vi hos Lukas, der beskriver de frygtelige angreb, Jesus måtte stå model til, da han stod overfor Kong Herodes. Igen og igen oplevede Jesus at blive sat under anklage af sine omgivelser. Lige før mødet med Herodes hører vi om anklagerne hos Pontius Pilatus. ”Men de blev ivrigere og sagde: ”Han ophidser folket med det, han siger. og det lige fra Galilæa til her i Judæa.” Jo, Jesus var under konstant anklage.

 

Vi vil følge Jesus en dag i hans liv. Vi finder beskrivelsen i Johs. kap. 8. Tidligt om morgenen tager Jesus af sted til Tempelpladsen, for han skal også i dag have fortalt de gode nyheder om fred og nåde. Pludselig midt i undervisningen kommer farisæerne og de skriftkloge med en kvinde, som er grebet i hor. Alle er de parate til at stene hende, men vil først høre Jesu mening. ”Hvad siger du?” spørger de for at have en mulighed for at anklage ham. Men Jesus overrasker dem med en bemærkning, som blev verdenskendt: ”Den af jer, der er syndfri, lad ham være den første, der kaster sten på hende.” Og alle lusker de bort, én efter én.

 

Nogle kommer utvivlsomt tilbage, fordi Jesus ikke skal have det sidste ord. Han fortsætter sin undervisning og siger: ”Jeg er verdens lys; den, som følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys!” Straks er der nogle der vil modsige ham og udbryder: ”Du vidner om dig selv, dit vidnesbyrd er ikke gyldigt!” Og nu accelererer anklagerne i tempo og styrke. De havde hørt sandhedens ord, men tåler det ikke. De kunne have bøjet sig for ordene fra Kongernes konge og sagt tak oven i købet, men i stedet hidser de sig op og lader den ene drillende og hånende bemærkning falde efter den anden.

 

Til sidst siger de: ”Er det ikke med rette, vi siger, at du er en samaritaner og besat af en ond ånd?” ”Nu ved vi da, at du er besat af en ond ånd!”  Ak ja, og så ville Jesus blot bringe kærlige hilsener fra sin himmelske far, der havde sendt ham. Til allersidst tager de sten op for at stene Jesus. Harmen og hadet fylder dem så meget, at de nærmest dirrer af raseri. Men de når ikke at kaste stenene, for Jesus forlader Tempelpladsen og skjuler sig. En dags angreb er slut. De følgende dage fortsætter Jesus med at sige gode ord, men til sidst bliver han korsfæstet. Dog får han sagt det sidste ord: ”Det er fuldbragt!”. Man kunne håne ham, anklage ham, piske ham og korsfæste ham, men man kunne ikke tvinge ham til at holde op med at elske.

 


 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 



Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002