FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDE* Dagens Ord Andagt * 4. marts*
Andagt og LovsangDet udleverede nøglebundt


 

Matt.16,19: ”Og jeg vil give dig himmerigets nøgler, og hvad du binder på jorden, det skal være bundet i Himlene, og hvad du løser på jorden, det skal være løst i Himlene.”

 

Dette bibelord er nok et af de mest undervurderede i hele Bibelen. Det blev sagt til Peter i forbindelse med overdragelsen af kirken. Jesus ønskede ikke, at Peter skulle bygge en kirke uden et sæt nøgler. Derfor blev det sagt direkte til Peter: Jeg vil give dig himmerigets nøgler, og hvad de indeholdt blev samtidig beskrevet. Peter fik en fuldmagt fra Gud. Med den fuldmagt kunne han binde og løse i den åndelige verden. Senere blev nøglehemmeligheden givet til menigheden. Det står beskrevet i Matt.18,18: ”Sandelig siger jeg jer: ’Hvad I binder på jorden, det skal være bundet i Himmelen; og hvad I løser på jorden, det skal være løst i Himlene.’ ”

 

Vi kender begrebet ”fuldmagt” fra menneskelivet. Det kan ske, at en person er forhindret i at hæve et beløb i banken. Vedkommende kan så med en fuldmagt få en anden til at hæve beløbet, men det kræves selvfølgelig, at den person, der hæver beløbet, er ærlig og kan identificere sig over for banken: Kan han det, kan han uden skrupler lægge fuldmagten på disken og glad vente på udbetalingen. Fuldmagten taler jo for sig selv.

 

På samme måde er der også i den åndelige verden udstedt en fuldmagt og oven i købet af Guds søn, Jesus Kristus pantokratov, som betyder Guds salvede og verdensherskeren. Se, det er da et perspektiv. Versene Matt.16,19 og Matt. 18,18 er en sådan fuldmagt. Men menighedens nøglefuldmagt hænger nøje sammen med et fællesskab med Kristus gennem overgivelse, bibellæsning og bøn. Det er i hvert fald ikke en fuldmagt man kan bruge til egen vinding. Den er udelukkende givet for at fremme Guds rige iblandt os. Og det var jo det, Jesus sagde, da han fremlagde sin programerklæring: ”Guds rige er kommet nær.” Det betyder, at ethvert løfte er blevet stillet os til rådighed. Hans død betød jo også, at forhænget til Det allerhelligste i templet blev sønderrevet fra øverst til nederst.

 

Nu blev der adgang til Guds hjerte for alle. Gennem troen bliver det tilegnet. Troen er jo en magtfaktor. ”Alt det som er født af Gud, overvinder verden, og dette er den sejr som har overvundet verden, vor tro.” 1. Johs.5,4.

 

For at klargøre teologien i det alt sammen vil jeg bruge et billede fra Danmarkshistorien, hvor svenskerne og danskerne kæmpede om Bornholm. Snart var Bornholm på svenskernes hænder og snart på danskernes hænder og man sagde, at den, der havde nøglen til Hammershus havde magten på Bornholm. Og det var sandt. Derfor gjaldt det om at erobre fæstningen Hammershus, og det lykkedes til sidst for danskerne. Så nu ejer vi øen og kan frit færdes på den. Ingen kan tage den fra os, for vi fik nøglen.

 

Overført til teologien betyder det, at har vi taget imod Kristus som frelser og Herre, har vi nøglen til Guds hjerte og dermed en fuldmagt til at binde og løse i den åndelige verden. Derfor kan den enkelte, der er overgivet til Kristus med fuld frimodighed bede:

 

Herre, jeg binder de sætninger, som regering og kirkeminister ønsker at strikke sammen til et lovforslag om vielse af de homoseksuelle. Lad det hele blive trevlet op, så lovforslaget bliver kasseret. Herre, for dit eget navns skyld og din kirkes bevarelses skyld, hør vor bøn. AMEN.


The Great Awakening

Leeland: The Live Sessions - Music Video


 

 

 

  One man wakes, awakens another
Second one wakes his next door brother
Three awake can rouse a town
And turn the whole place upside down

Many awake will cause such a fuss
It finally awakes up the rest of us
One man wakes with dawn in his eyes
Surely then it multiplies
Surely then it multiplies

 

Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002