FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
30. juni - Husk du er i krig


Gud svigter aldrig !

 

Lukas Evangeliet 8,50.  Frygt ikke, tro kun.

 

For et års tid siden blev min søn skubbet af en kammerat. Min søn var ikke forberedt – skubbet kom uventet, så han trådte forkert på den ene fod. Fra det ene sekund til det andet – havde han brækket sin fod – og måtte igennem 2 måneder med gips, genoptræning - og en for hele familien – mere besværlig hverdag. Dette blot p.g.a. et lille skub fra en uventet kant. Uanset så fik vi en tid, hvor vi i hele familien atter en gang indså, hvor skrøbeligt vores liv er. Det sluttelige resultat blev en fornyet styrke og tro.

 

 

Et år senere - for 3 måneder siden, havde min søn en uskyldig forkølelse. Imidlertid "misforstod" immunforsvaret situationen - og gik til modangreb på centralnervesystemet istedet for forkølelsen. Derved opstod en yderst sjælden sygdom "polyradikolit" - som kun rammer 1 ud af 100.000 voksne (altså endnu mere sjældent med børn). Kroppen bliver lammet. Først fødderne og så arbejder den sig opad - så patienten til sidst ikke kan trække vejret - og ansigtet er uden muskulatur. Min søn kom i behandling umiddelbart før hans tilstand ville kræve respirator. Efterfølgende kunne lægerne ikke love min søn total helbredelse - og talte om, at der kunne blive tale om en lang tidshorisont - meget vel mere end et år. De værste forudsigelser er imidlertid blevet gjort til skamme. Vi forventer at lægerne giver en total raskmelding i måneden der kommer. Atter en gang indså vi i vores lille familie hvor skrøbeligt vores liv er - og hvor vigtigt det er, at have Gud på sin side - i de kampe der uvilkårligt kommer. OG så skal vi ikke mindst hilse og sige, at forbøn gør underværker - gør en kæmpe forskel.

 

I hvert eneste menneskes liv er der to magter, der kæmper om herredømmet. Den, der glemmer Gud, står alene og hjælpeløs i en farefuld verden. Alle mennesker er på vandring i fjendeland. Alle vegne lurer der farer og angreb. Der er kamp i vort eget liv, og der er en kamp der føres i verden omkring os

 

Den, der ikke er for mig, er imod mig" siger Jesus. Gud er ånd og Gud har en modstander, der også er ånd - tilintetgørelsens onde ånd, som prøver at kaste rundt med tingene, kaste alt hulter til bulter. 

 

Dagens spørgsmål er – om du har indset, at du nødvendigvis må vælge side. Vi er midt i en kamp, som vi ikke på egen hånd kan vinde. Du synes, det er uretfærdigt, at du befinder dig midt i kampens hede, men sådan er det altså bare. Sådan er livet. Vi er alle oppe imod det onde, som er en stærk og fascinerende magt.

 

Den gode nyhed er, at den kamp du befinder dig midt i, er en kamp som Kristus har vundet. Hvis du vælger at være på Hans side, så er Hans sejr, din sejr.

 

Hvor er det befriende at vide, at Gud har lovet, at han vil stå ved ens side - i alle farer – for, at bevare os - og hjælpe os gennem alle vanskeligheder. Dette løfte skal vi hver især stole på er sandhed. Gud svigter aldrig. Det er ikke uden grund, at ordene »frygt ikke» er at finde 366 steder i Bibelen. Der er altså et ”frygt ikke” til hver dag i året – sågar også de år hvor det er skudår.

 

Gud velsigne dig og dine.

 

Claes

 

PS : Dagens tanke =

Gad vide om ikke det er lige så vigtigt, at være fri for det onde, som, at blive velsignet med det gode ?

 

 
Månedens andagt juni 2004

Alt med ham

 

Rom.8,32: ”Han, som ikke sparede sin egen søn, men gav ham hen for os alle, hvor skulle han kunne andet end skænke os alt med ham.”

 

Her har vi et vers fra ”Det kristne håbs lovsang”, Rom.8, 31-39. Versene er blevet til trøst for mange i krisetider. Det fortælles, at én fik det læst op under tyskernes besættelse af Danmark og fik nyt mod. Prøv engang ved lejlighed selv at læse alle versene. Jeg har i mine gemmer fundet en liste over, hvem Jesus kunne være for forskellige mennesker. Jeg synes listen passer til Paulus´ udtryk ”Alt med ham”, så jeg gengiver listen her.

 

For kunstneren er han DET SKØNNESTE

For arkitekten er han HJØRNESTENEN

For bageren er han DET LEVENDE BRØD

For bankmanden er han DEN SKJULTE SKAT

For bygmesteren er han DEN SIKRE GRUND

For lægen er han DEN STORE LÆGE

For læreren er han DEN STORE LÆRER

For landmanden er han HØSTENS HERRE

For botanikeren er han SARONS BLOMST OG DALENS LILJE

For geologen er han TIDSALDRENES KLIPPE

For advokaten er han LOVGIVEREN OG FORSVAREREN

For redaktøren er han GLÆDENS GODE NYHEDER

For filantropen er han DEN UUDTALTE GAVE

For filosoffen er han VISDOMMEN FRA GUD

For forkynderen er han GUDS ORD

For tjeneren er han DEN GODE HUSBOND

For hyrden er han DEN GODE HYRDE

For elektrikeren er han VERDENS LYS

For astronomen er han MORGENSTJERNEN

For biologen er han LIVET

For turisten er han DEN RETTE VEJ

For de bedrøvede er han TRØSTEREN

For de sørgende er han OPSTANDELSEN

For musikeren er han den ”VAKRESTE TONE I SERAFERNES SANG”

For synderen er han DEN VIDUDERLIGE FRELSER

 


 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002