FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
2. Juni

Den samme opfordring – før og efter


 

Johs.21,6: ”Han sagde til dem: ´Kast garnet ud på højre side af båden, så skal I få!´ Da kastede de det ud, og nu kunne de ikke længere hale garnet ind.”

 

Dette herlige ord er taget fra Jesu møde med disciplene efter opstandelsen. Han møder dem ved Genezaret sø, da solen står op – meget symbolsk. Selv er han stået op fra de døde og giver sig nu til kende for sine venner. Syv personer, hvoraf den ene er Peter, har været i gang hele natten med at fange fisk. De ved jo godt, at det er om natten, at fiskene skal fanges, men mismodige må de ved daggry sejle mod land uden at have fanget så meget som én eneste fisk.

 

Jesus møder dem på søbredden og spørger om de har noget at spise. De svarer benægtende og regner utvivlsomt ikke med mad fra dybet den dag, for fiskene var der jo ikke. Jesus forstår deres mismod og beordrer dem ud igen. Peter følte nok, der var noget bekendt ved denne opfordring, så han adlyder og tager nogle af vennerne med. De kaster garnet ud og det utrolige sker, nettet strammes, og de mærker i fingrene, at der er fisk i nettet. Andre kommer til og hjælper med at få fangsten hevet i land. 153 fisk var der i alt, nok til at mætte mange munde.

 

Peter er ikke klar over, at den, der kommer med opfordringen, er Jesus, men da det går op for ham, er han fuldstændig færdig med egne meninger. Jesu ord og opfyldelsen af dem, slår Peter helt ud. Han ser i Jesus kongernes konge, der har al magten og al kærlighed. Peter skjuler sig, men dukker senere frem for at være sammen med de andre. Ja, en herlig beretning om Jesu nærvær og magt.

 

En lignende og nok mere kendt beretning finder vi i Lukas kap. 5, hvor vi har den fine beretning om ”Peters fiskedræt.” Peter står ved søbredden sammen med nogle venner og skyller garn, da Jesus dukker op og underviser de forsamlede. Senere siger han til Peter: ”Læg ud på dybet og kast jeres garn ud til fangst!” Peter svarer ærligt, at de har arbejdet hele natten og intet fået. Han vil ligesom forberede Jesus på, at der ikke er noget at gøre. Men Jesu opfordring til Peter har haget sig fast i hjerteregionen, så han må adlyde, selv om fisketippet strider mod alt det, han har lært som fisker. Men heldigvis bliver Peter ikke gjort til skamme. Jesus følger selv sine ord op og trækker i titusinde tråde for at kunne give et svar. Og underet sker. Fiskene ledes ind i nettet. Og da fiskene ligger på strandbredden, ser Peter underet lige for sine fødder. Midt i det hele ser han sin egen fattigdom og syndighed.

 

Godt, at vi har disse to herlige beretninger om Peters fiskefangst på, om hvordan Jesus både før og efter opstandelsen kommer med den samme opfordring: Kast garnene ud. Det er Jesu ord, der skaber troen i Peters hjerte, og det er troen, som tør handle på et guddomsord.

 

Måtte vi også opfange opfordringen fra Jesus og i tro kaste vort brød på vandet, så skal Gud nok selv sørge for, at bane vej for det.

 


 
 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002