FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
18. juni - Forbøn lønner sig


Vagttjenesten

 

2. Kong. 6,10: ”Således mindede han ham om at være på sin post der; og det gjorde han ikke én, men flere gange.”

 

En vagttjeneste, som ikke ser ud af så meget er forbønnens vagttjeneste. Hvordan går det med den i vore liv? Husker vi at bede for mennesker, som Gud minder os om eller er vor magelighed en hindring? Forbønnen er vigtig og gør virkelig en forskel.

 

I 2. Kongebog kap.6 læser vi om, hvordan profeten Elisa minder kongen om at have sine mænd på de rigtige poster for ikke at blive overrumplet af fjenden. Og da det er profeten magtpåliggende, at posterne bliver holdt, giver han kongen flere påmindelser. Til sidst lykkes det for kongen at sejre, takket være profetens utrættelige påmindelser.

 

I Jobs bog kan vi ligeledes hente inspiration til forbøn. Midt i de svære lidelser, som Job må gennemleve, begynder han vagttjenesten. Han begynder at gå i forbøn for sine venner, og da sker der noget revolutionerende; Gud vender hans skæbne og velsigner ham dobbelt. Det bør inspirere os til at holde ud i vagttjenesten.I mine barndomsår fik jeg forbønnens tjeneste solidt prentet i mit hjerte.

 

Jeg søgte efter min mor i barndomshjemmet og mente, at jeg havde været alle steder. Til sidst havner jeg oppe på loftet og står i døren til mine forældres soveværelse, og der giver Gud mig et billede, som samtidig bliver en enkel undervisning om forbøn. Min mor ligger på knæ ved sengen og beder. Jeg vidste godt, at jeg skulle lade hende være alene, så jeg forlod stille soveværelset.

 

Se, det var ikke undervisning fra nogen forbønskonference, men anskuelsesundervisning på første række.  Billedet af min bedende mor har igennem hele mit liv været mig til opbyggelse.I det nye Testamente kan vi også hente stor inspiration.

 

I Ap.G. kap.12  har vi den vidunderlige beretning om Peters udfrielse fra fængslet. Det står i vers 5: ”Så blev Peter bevogtet i fængslet; men af menigheden blev der vedholdende bedt af Gud for ham.” Og forbønnen blev besvaret. En engel befriede ham fra lænker og fængsel. Ja, selv menigheden blev overrasket, da han dukkede op, de troede ikke på det, de vedholdende havde bedt om.

 

Jo, forbøn lønner sig. Så lad os holde ud i forbønnens vagttjeneste.


 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002