FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDE* Dagens Ord Andagt * 10. marts*
Andagt og Lovsang


Gud prøver hjerterne


 

5. Mos. 8,2: ”Og du skal huske på, hvordan Herren din Gud nu i 40 år har ladet dig vandre i ørkenen, for at ydmyge dig og sætte dig på prøve, så han kunne se, hvad der boede i dit hjerte, om du ville holde hans bud eller ej.”

For en del år siden traf jeg en afrikaner, som havde en fast tro på Gud. Selv om han havde oplevet mange sorger, holdt han fast ved Gud. Han havde oplevet skilsmisse, og konen var rejst til et andet land. Men hans tro var klippefast. Han sagde, at han engang som ung havde fået et kapitel fra Bibelen af sin far, og indholdet af kapitlet havde hjulpet ham. Kapitlet var 5. Mos. 8. Kapitlet er rigt på indhold og har som overskrift i nogle bibler: Advarsel mod at glemme Gud.

I kapitlet bliver israelitterne allerførst mindet om, at ørkenvandringen tjener et formål. Gud vil se, hvad der bor i hjertet. Det er jo ikke så svært at tro på Gud i medgangstider, men hvad med modgangstider? I vers 16 bliver det udbygget: ”Han gav jer manna i ørkenen – mad, som jeres forfædre aldrig har smagt – for at ydmyge jer, så jeres tillid til ham kunne vokse, og han kunne velsigne jer”.

Jamen, er det ikke en stor selvmodsigelse, at blive ydmyget, for senere at kunne vokse i troen og blive velsignet. Vi ville nok hellere, at det skulle være omvendt, at blive ophøjet for senere at vokse i troen og blive velsignet. Men i Guds skole vendes tingene tit på hovedet.

Tænk på Jesus, denne ophøjede person, Guds egen søn, ham, ved hvem alt er skabt i denne verden. Han måtte ydmyges for at lære lydighed, så Gud senere kunne velsigne ham. Og er der én, som er blevet ydmyget og velsignet, så er det Jesus.

Selv om man besluttede sig for at skrive en bog om Jesu ydmygelser, ville den aldrig blive færdig, for Hans ydmygelser var så store og så omfattende, at ingen bog ville kunne rumme det. Men I Bibelen får vi en smagsprøve.

Jesus blev nærmest trukket igennem mudderet af sine medmennesker, og han holdt stand. Intet slag kunne slå ham ud, for hans lydighed svarede til hans ydmyghed. Han lod tingene ske, men hele tiden overgivet til Gud, og til sidst kom velsignelsen. Gud oprejste ham fra de døde, og ”derfor arver han mange, med mægtige deler han bytte, fordi han udtømte sin sjæl til døden og regnedes blandt overtrædere.” Jesus har igennem sin ydmygelse og korsfæstelse købt sig en brud til evig tid. Hvilken velsignelse!

Kapitlet går i al sin enkelhed ud på, at holder vi ud med Gud, så holder Han ud med os. ”Han vil føre os ind i et herligt land, et land med vandbække, kilder og strømme, der vælder frem på bjerg og dal, et land med hvede og byg, med vinstokke, figentræer og granatæbletræer, et land med oliventræer og honning, et land med masser af føde og uden mangel på noget.” vers 7-9. Igennem troen på Jesu stedfortrædende gerning føres vi til et sådant land, løfternes land, ”et land, som Gud omsorgsfuldt våger over året rundt.”  5. Mos.11,12.

I vers, 17 og 18, bliver vi mindet om, at det er ikke på grund af egen styrke, at tingene lykkes, men udelukkende på grund af Gud og hans suveræne indgriben. Du opfordres herved til selv at læse hele kapitel 8 i 5. Mosebog.


You Lead

Sanger, komponist og tekstforfatter Jamie Grace


 

 

 


 

 
   

Kærlig hilsen og Guds fred
Gert Grube
-
www.dagens-ord-andagt.dk

 Modtag pr e-mail hver dag - gratis - Dagen Ord Andagt. Tilmeld dig nemt her
Uge 
Mandag 
Tirsdag 
Onsdag 
Torsdag 
Fredag 
Lørdag 
Søndag 
 
 
 
10 
11 
12 
13 
 
Service websiden med gratis PDF'ere til download

Bemærk vores service webside med mulighed for gratis download af f.eks. 2012 kalenderen og de 7 bibelvers til pungen eller lommen.

Støt meget gerne

Dagens Ord Internetmission

 

Klik her og se websiden med forklaring.
Vision om
MISSION på INTERNETTET.
 

Vi modtager meget gerne bidrag på vores bankkonto.

  Danske Bank

Reg. nr. 1551    kontonr. 606 2679

 MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002