FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
16. juni - Kærlighedens magt sejrede


Så høj en pris

 

1. Kor. 6,20: ”I er jo købt og prisen betalt!”

 

I Europa har man netop i denne måned fejret 60 årsdagen for invasionen i Normandiet, hvor så mange unge mennesker måtte betale med deres liv for at Europa igen kunne blive frit. Det er ikke tilfældigt, at dagen bliver kaldt ”Den længste dag”, for det var en lang dag, hvor de allierede skulle nå at danne et brohoved for at tvinge nazisterne i knæ.Tabene var enormt store. Et eksempel: I de første to minutter efter at lugen på deres landgangsbåd var blevet åbnet cirka kl. 6,30 på Omaha Beach den 6. juni 1944, blev 100 soldater fra 116. infanteriregiments A-kompagni på i alt 155 mand dræbt. 50 blev hårdt såret, kun fem slap helt uden skrammer.” Ja, så høj en pris for at fjerne Hitlers åg fra Europa.En amerikansk avis sendte sidste år sin korrespondent ud mellem de 9.386 hvide kors på krigskirkegården i Colleville-sur-Mer i Normandiet. Herfra er der udsigt over Omaha Beach, hvor de amerikanske styrker led de største tab under den invasion, der blev begyndelsen til enden på et forfærdeligt tyranni. ”They Died for France, bur France has forgotten,” lød overskriften på forsiden af New York Post. ”De døde for Frankrig, men Frankrig har glemt”. En hård anklage mod det franske folk, men sådan så korrespondenten det.

 

En stærk parallel til ”Den længste dag” har vi i det, der skete Langfredag for ca. 2000 år siden i Jerusalem, da en ung mand i begyndelsen af trediverne, gik i døden for en hel verden. Han betalte en høj pris, ja, han betalte den højeste pris, der nogensinde er blevet betalt. Han ville fjerne menneskeheden fra Satans tyranni og løskøbte os med sit blod. Han havde al magt, var Guds Søn, men han gav afkald på magten, fordi det var kærlighedens magt, der skulle sejre, og den sejrede stort. Satan tabte og måtte se sig slået af den uselviske kærlighed. Jesus vandt over død og Djævel, en fantastisk triumf, som vi ikke må glemme, men for at blive i avisoverskriften ordlyd, så er der mange, der har glemt denne invasion fra himmelrummet.

 

”For således elskede Gud verden, at han gav sin søn den enbårne, for at enhver som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv” Johs. 316. Forleden fik jeg den korte version: ”For således elskede Gud verden, at enhver som tror på hans blod på hans kors skal blive frelst.” Det var en mand, som var modløs, der formulerede det. Og det var ikke en dårlig formulering, for som han sluttede med at sige: ”Det er vores frelsesgrund.”

 


 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002