FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
12. juni

Ordet om korset


 

1. Kor.1,18: ”For ordet om korset er vel for dem, som fortabes en dårskab, men for os, som frelses er det en Guds kraft.”

 

Hver sommer har jeg en kunstner udefra til at supplere mine skulpturer i Galleri ”Udsigten” i Bibelland. Se www.udsigten.danmarkguide.dk  I år udstiller Anni Grove Sørensen fra Vejle. Hun er meget ivrig efter at illustrere korset, og hun gør det godt. Hun finder forskellige rammer og udfylder dem med et korssymbol mm. Korssymbolet i hendes små kunstværker skaber nyt liv omkring forsoningen og dets store betydning. Det har det i hvert fald gjort for mig. Derfor denne andagt om korset. Hun sørger for, at rammernes farve harmonerer med selve billedet, og ofte rammer hun plet. Derudover er der flere tolkningsmuligheder for beskueren.

 

Det er især ét af hendes små kors, som har gjort indtryk på mig. Det er det netop gengivne i dagens andagt. Rammen er gennemhullet, og for mig er det et billede på den brogede verden, som omgiver os. Men så kommer korset i centrum, som skinner midt i mørket. Jesus førte jo os også fra mørket og over i sit lyse rige. Ef. 2,13: ”Han, som friede os ud af mørkets magt og førte os over i sin elskede Søns rige”. Så har vi den røde farve, som henleder opmærksomheden på Jesu blod, forsoningsmidlet mellem Gud og hans skabning. Den hvide farve tolker jeg som den renhed, vi hver især får ved troen på forsoningsværket. Der er også indsyet et tredje kors, lidt mørkt, som kan henlede vor opmærksomhed på Jesu smerter i forbindelse med frelsen. I det lysende kors har vi to små metalcirkler. Det kunne være Betlehemsstjernen og tornekronen.

 

Med sit lille korsbillede har kunstneren udtrykt kristendommens centrale budskab: Jesu stedfortrædende død. Og skulle man sætte flere ord på billedet kunne man passende bruge nogle vers fra Martin Luthers herlige salme: ”Nu fryde sig hver kristen mand og springe højt af glæde.”

 

Luther søgte jo en nådig Gud og oplevede, at det var Gud, der fandt ham. Glæden over dette gennemstrømmer salmen – og synes jeg, kunstværket. Guds nåde er ensbetydende med Guds fred.

 

Han talte til sin kære søn:

Nu vil jeg mig forbarme;

drag ud, mit hjertes krone skøn,

vær frelser for den arme;

gå, hjælp ham ud af syndens nød,

og lad med dig ham leve!

 

Nu siger han: Kom hid til mig,

tag evigt liv til gave!

Jeg led den bitre død for dig,

at du den arv skal have;

nu er jeg din, og du er min,

min bolig skal og være din,

os skal ej fjenden skille.

 


 
 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002