FORSIDEN
ALLE MÅNEDER
JANUAR
FEBRUAR
MARTS
APRIL
MAJ
JUNI
JULI
AUGUST
SEPTEMBER
OKTOBER
NOVEMBER
DECEMBER
GRATIS DOWNLOAD
BØGER
BØNNER
TEMA-ANDAGTER
LOVSANG. DANSK-NORDISK
WORSHIP - TRADITIONEL
WORSHIP - NYESTE
WORSHIP diverse UDLAND
JULESANGE
SØGESIDEDagens - BIBELLAND - Ord
7. juni

Men størst er kærligheden


 

Es.49,15: ”Glemmer en kvinde sit diende barn, en mor, hvad hun bar under hjerte? Ja, selv om de kunne glemme, jeg glemmer ej dig.”

 

De fleste kender overskriften til denne andagt. Ordene er hentet fra ”kærlighedens lovsang” hos Paulus: 1. Kor.13. Lovsangen slutter med verset: ”Så bliver da tro, håb, kærlighed, disse tre, men størst af dem er kærlighed.”

 

Paulus har jo ret. Vi kan byde på så meget, som kan vække beundring, men intet står mål med kærlighedens gerning. Den er bare unik.

 

Vi husker Mother Teresa, der så uselvisk tog sig af alle de oversete i Bombays gader. Hun kunne ikke affinde sig med at se døende ligge på gaden og nyfødte blive efterladt på en trappe i baggården. Hun så elendigheden, og en kærlighed til de ensomme og efterladte blev tændt. I dag har hendes vidtforgrenede arbejde spredt sig over hele jorden, men det begyndte med et hjerte, der blev sat i brand af elendigheden og den kærlighed, Jesus viste med sit liv.

 

Kærligheden har mange udtryk. Og det er ikke underligt, at kærlighedens bog, Bibelen, giver os nogle af dem. Med dagens ord har vi et af de smukkeste udtryk for kærligheden. Kender vi mon nogen kærlighed, der kan måle sig med den kærlighed, en mor elsker sit barn med. Selv om hun har travlt i huset, vil antennerne hos hende bestandig være fremme for at lytte til barnet. Hun registrerer hver en lyd. Og græder barnet, er hun straks på vej.

 

Sidder man i et festligt lag, fornemmer man hurtigt, at hendes opmærksomhed er delt mellem gæsterne og barnet i barnevognen uden for. Den mindste uregelmæssige lyd fra ”alarmen” kan få hende til at forlade selskabet. Nu er det kun barnet, det drejer sig om. Hun er parat til at gribe ind når som helst, og blæser på evt. manglende søvn, når hun bare kan trøste og hjælpe sit barn.

 

Sådan er det med Guds kærlighed, siger profeten. Gud længes efter os for at vise os kærlighed, og han satte handling bag sine følelser. Han gav os den allerstørste kærlighed, og den kærlighed findes i han eneste søn., Jesus Kristus. Ligesom barnet bestandig er i en mors tanker, vil vi også være i Guds tanker. Han ønsker at give os den varmeste kærlighed og derfor åbnede han sit hjerte ved at sende Jesus som soningsoffer for alle vore synder.

 

Det må vi hvile i, at vi er dyrebare for Gud. Lige så lidt som en mor glemmer sit barn, glemmer Gud os. Det er da et billede, vi forstår. Så lad os finde hvile og fred i den kendsgerning.

 

Kærligheden, hjertegløden,

stærkere var her end døden,

heller giver du end tager,

ene derfor dig behager

korsets død i vores sted.

               N.F.S. Grundtvig   3. vers af  ”Hil dig, frelser…”    

 


Besøg Danmark Guide. Website med billige hoteller i hele verden. Gratis clipart og info om alle Danmarks attraktioner, forlystelser, sommerlande, slotte og dyreparker


 
 
 
 
 


MANNA andagter på Kirkerne DK

 
Etnos Forlag

klik på pilen og kom Klik dig op til toppen af denne side til toppen af denne side

 

 Counter pr. 1/2-2012

eXTReMe Tracker
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere Dagens Ord Andagter
Countere siden 23. november 2002